BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto paralarda, 4 günde 2.8 milyar dolarlık işlem hacmi----

Kripto paralarda, 4 günde 2.8 milyar dolarlık işlem hacmi

Kripto paralarda, 4 günde 2.8 milyar dolarlık işlem hacmi
01 Nisan 2021 - 08:07 www.finansgundem.com

Yatırımcılar, TL'nin son dönemdeki sert dalgalanmalarının ardından kripto paralara yöneldi, 20-24 Mart arasında 2.8 milyar dolar hacminde kripto para işlemi yapıldı.

Son dönemlerde TL'de yaşanan ağır dalgalanmalardan ve sert değer kaybından sonra, kripto para işlemlerinde artış görülürken, yatırımcılar hem bitcoindeki yükselişten kazanmayı hem de enflasyona karşı tasarruflarını korumayı umuyor. TL, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ayın başlarında Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden almasından bu yana yaklaşık yüzde 12 değer kaybetti.

ABD'li araştırma kurumu Chainalysis'in verilerine göre, şubat başı ile 24 Mart arasındaki kripto para işlem hacimleri, Ağbal'ın görevden alındığı hafta sonunda ani yükselişle 218 milyar TL'yi (26 milyar dolar) gördü. Bir önceki yılın aynı döneminde bu rakam 7 milyar doların üzerindeydi.

Bu artış, Bitcoin’in tüm zamanların zirvesi olan 62,000 doların hemen altını görmesinin etkisiyle büyük yatırımcı ve şirketlerin yükselen varlığı kucaklaması ve kripto paraya artan küresel ilgiden de kaynaklanıyor.

Kripto para borsası BtcTurk CEO'su Özgür Güneri, ocak-mart ayları arasında BtcTurk'e 1 milyondan fazla yeni kullanıcı katıldığını söyledi. Güneri'nin verdiği bilgiye göre bu rakam geçen senenin tamamı için 750,000 yeni kullanıcı seviyesindeydi.

Stabilcoin'lere ilgi büyük
Chainalysis verilerine göre sadece 20-24 Mart arasında, 23 milyar lira (2.8 milyar dolar) değerinde kripto para işlemi yapıldı. Geçen yılın aynı döneminde 1 milyar değerinde kripto para işlemi yapılmıştı. Analistler, yatırımcıların, döviz piyasaları yeniden açıldığında kripto para birimlerini dolara dönüştürmeden önce Ağbal'ın görevden alındığı cumartesi günü bitcoindeki oynaklıktan kaçınmak için tasarlanmış stabilcoin satın aldıklarını söyledi. Verilere göre, büyük bir stabilcoin olan Tether'in işlem hacmi, bir önceki yıl 39 milyon liraya kıyasla 20-21 Mart hafta sonunda 2.2 milyar liraya (265 milyon dolar) ulaştı. Kripto Teknik web sitesinin kurucusu ve analistlerinden Altuğ İşler, "Kripto borsaları 7/24 açık. O hafta sonu birçok kişi pazartesi gününe hazırlanmak için Tether satın aldı" dedi. 1 Tether'in değeri 1 dolara sabitlenmiştir. Tether kripto para piyasalarındaki doların karşılığıdır.

BTC için fiyat hedefi 63 bin dolar!

Bitcoin dolandırıcılığı için 572 milyon dolarlık ceza

Kripto para şirketlerinin yeni gözdesi ödeme sistemi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)