BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto Fatih'in ağabeyi gözaltına alındı----

Kripto Fatih'in ağabeyi gözaltına alındı

Kripto Fatih'in ağabeyi gözaltına alındı
25 Nisan 2021 - 02:11 www.finansgundem.com

Kripto para dolandırıcılığı ile ilgili 'Thodex' isimli şirkete yapılan operasyon kapsamında firari Fatih Faruk Özer'in ağabeyi Güven Özer gözaltına alındı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gece saatlerinde Pendik'te gerçekleştirdiği operasyonda Güven Özer gözaltına alındı.

2 milyar dolarlık vurgun iddiasıyla aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkartılan Thodex'in kurucusu Kripto Fatih'in ağabeyi Güven Özer sorgu işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken soruşturma kapsamında aranan 80 kişiden 66'sı gözaltına alınmış oldu.

Firari Fatih Faruk Özer, kız kardeşi Serap Özer ve firmanın muhasebe müdürünün yanı sıra, şirketle bağlantısı olduğu tespit edilen 14 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer konuyla ilgili konuşmasında, "Kardeşim çok iyi bir insandı. Yıllardır da kripto para işleriyle uğraşıyor. Bizi de vurup gitti. Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım. Ben de şirkete gelip giderdim. Hakkımda bir soruşturma var mı bilmiyorum. Kardeşimin böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum. Çok akıllı ve dürüst bir çocuk. Arkasında başka şeyler olabilir. Ben de gelişmeleri televizyonlarda takip ediyorum. Kardeşim yurtdışına gitmiş. Ona bir iki gündür ulaşamıyorum. Ne olduğunu anlamadım" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer, 2 milyar dolarlık vurgun ile Arnavutluk'a kaçmıştı. Yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur eden Özer hakkında soruşturma başlatılmış, yakalanması için kırmızı bülten çıkarılmıştı. Özer ise bir açıklama yaparak, "Birkaç gün içerisinde Türkiye'ye dönüş yaparak adli makamlar ile işbirliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağım" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da şahsın banka hesaplarındaki 31 milyona el konulduğunu açıklamıştı. Soruşturma kapsamında şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu birçok isim gözaltına alınmıştı.

Yıldız Teknopark'tan kamuoyuna duyuru

Bir kripto para borsasına daha erişilemiyor

Vebitcoin'de gözaltı sayısı 4'e yükseldi

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozan oguzcan25 Nisan 2021 23:11

    mesafe küçük av büyük olunca avlamaya kalkmayacaksın, hemen kaçacaksın. Yoksa av gelir ezer seni.   Dünyanın tek akıllısı bizmiyiz .  Ne varsa eski tarz yatırımda var, tarla al , altın al , koy bankaya . 

  • coin dolandırıcıları 25 Nisan 2021 15:45

    .devlet coin sanal paranın değişim aracı olarak kullanılmayacağını açıklayınca coin balonu patlamış oldu.tüm dünyada yasaklanıyor bu coin işi.hayali para işi.değişim aracı olarak kullanılmayacağını açıklayıca merkez iflas eden batan kaçan dolandırılan dolandıranlar ortaya çıkmaya başladılar.üretimi olmayan coin borsaları batmaya başlıyorlar.para değil değeri yok.sanal coin hemde 9000 adeti geçmiş sayıları.ne diyelim.kendi düşen ağlamaz.kredi çek ev sat araba sat coin işine gir zengin olurum hayaliyle.sonuç ortada.bedaya zenginlik varmı.varsa herkez girsin. kredi çekelim bizde 100 kat-1000 kat para kazanalım.zengin olalım nerde böyle dünya varmış.öğrendi herkez.coin neymiş.nasıl para kaybedilirmiş..nasıl para pul olurmuş.biz genede akıllanmayız.......ytd

  • Uyan25 Nisan 2021 14:20

    Kacis yapacağı en başından beli belliydi...milyon dolarlık araba yatların var ama herkes kirada oturuyor

  • Cello25 Nisan 2021 13:09

    Abisinin yakalanması başarımı.?..insanlarla dalga geçmeyin...taşları bağla köpekler serbest.

  • Bir yorum25 Nisan 2021 11:59

    9000 çeşit kripto  zımbırtısının  sıra ile ya da hep beraber çökmesi kaçınılmazdır.  Bir düşünün  her defasında  aynı anda herkes satıp nakit paraya geçmek istese ne bit kalır ne pire!  Yapay zeka bile olsa  bir yere kadar  kompanse  edebilir.  Daha fazla dayanamaz.

  • fafa25 Nisan 2021 11:16

    Bu paraları kim götürüse götürsün,devlet bu işin peşine düşmeli kulağından tutup getirmeli.MİT ne işle meşgul,hani övünüyordunuz ''eski Türkiye değil ''diye.Daha Tosuncuğun kaçtığı ülkeyi bile tespit edemediniz.Ülke aç gözlü,kısa sürede zengin olma hayalperestlerinin yüzünden soyuluyor.Borsa neden düşüyor sanıyorsunuz?

  • fafa25 Nisan 2021 11:10

    Ağabey her şeyi biliyor ve yalan söylüyor,olayın başından beri bu işin bu işin içinde.Bizi de çarptı gitti inandıcı değil.

  • Yıldız25 Nisan 2021 06:12

    Ekonomi otoritelerine çağrım.Borsayı 24 saat açık tutun.Şirketler 7/24 çalışıyorsa......Sanal para adı altında hayal alan satanlar bile 24 saat işlem yapabiliyorsa.........Neden olmasın........Neden millet sanal paralara aktı bir düşünün dünyada örnek olabilir müthiş yatırımcı çekebilirsiniz borsaya........Sıkı kurallarla tabiki.

  • mantık25 Nisan 2021 08:33

    Saçmalama birader  hayal paranın nesine kural koyacaksın!  Sadece isim verip şifrelenen aslı olmayan bu hayali  zırvaya senin  ergen aklına göre kurallaştırırsan bu sefer  kuralına göre bir yuvarlama soygunculuk olur.  

  • İnekler25 Nisan 2021 04:06

    Helal tosun binlerce yanık ineğe yapıştırdı gitti aynı aç gözlü ler ihlas kombassan yimpaş vs vs vs Hiç mi akıllanmayacaksınız