BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKremlin’den tahıl açıklaması----

Kremlin’den tahıl açıklaması

Kremlin’den tahıl açıklaması
16 Kasım 2022 - 13:22 www.finansgundem.com

Kremlin'den Türkiye'nin de dahil olduğu tahıl anlaşması ile ilgili önemli bir açıklama geldi.


Kremlin, 19 Kasım’da sona erecek Karadeniz tahıl anlaşmasının uzatılması konusunda Rusya’nın endişelerinin giderilmesi için “bir miktar mesafe” katedildiğini açıkladı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gerekmesi halinde kısa süre içerisinde görüşme yapabileceğini söyledi.

Dün de Bloomberg’e konuşan bilgi sahibi kaynaklara göre, Rusya’nın 19 Kasım'da sona erecek anlaşmanın yenilenmesine izin vermesi bekleniyor.

ANLAŞMADA CUMARTESİ SON GÜN

Temmuz ayı sonlarında Türkiye ve Birleşmiş Milletler aracılığıyla imzalanan orijinal anlaşma Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ülkenin limanlarının abluka altına alması sonrası Ukrayna'dan deniz yoluyla yapılan ihracatın yeniden canlanmasını sağlamıştı.

Cumartesi günü sona erecek olan ilk anlaşma 120 gün için imzalanmıştı. Anlaşma taraflardan birinin anlaşmadan çekilmek ya da değişiklik istemediği sürece 120 günlük yeni bir uzatma yapılmasını öngörüyor.

Orijinal anlaşmaya paralel olarak BM, Rus gıda ve gübrelerinin engellenmeden ihracatını sağlamaya yardımcı olma sözü verdi.

İtalya Başbakanı, tahıl ihracatının önemini vurguladı

 

Guterres: Tahıl anlaşmasının yenilenmesi için engelleri kaldıracağız

 

Kremlin: BM ile yapılan tahıl müzakereleri yapıcıydı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)