BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKredi kartlarına hangi düzenlemeler bekleniyor----

Kredi kartlarına hangi düzenlemeler bekleniyor

Kredi kartlarına hangi düzenlemeler bekleniyor
10 Şubat 2024 - 09:26 www.finansgundem.com

MB Başkanı Karahan'ın kredi kartlarıyla ilgili "Düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz" şeklindeki açıklamasının ardından yapılacak değişiklikler kulislerde tartışılmaya başlandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, cuma günü bu yılın ilk Enflasyon Raporu'nun tanıtımı amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Karahan toplantıda yöneltilen kredi kartlarıyla ilgili soruya verdiği yanıtta, kartlarla ilgili bir düzenleme gerektiğini düşündüklerini söyledi. Karahan'ın yaptığı bu açıklamanın ardından değişiklilerin zamanı ve neler olacağı şeklinde öngörüler kulislerde konuşulmaya başlandı.

Tolga Uğur'un Sözcü'deki haberine göre kredi kartlarıyla ilgili olası değişiklikler şöyle:

Kulis bilgilerine göre kredi kartlarıyla ilgili masada birkaç formül bulunuyor. İlk seçenek, Haziran 2022’den bu yana değiştirilmeyen asgari ödeme tutarının yükseltilmesi olarak belirtiliyor. Kredi kartı limitlerine kısıtlama getirilebileceği de konuşuluyor. Ayrıca kartlara taksit sınırlaması uygulanması da kulislere yansıyan bilgiler arasında bulunuyor. Ayrıca dün Finansal İstikrar Komitesi tüketici kredileri başlığıyla toplandı.

Karahan ne demişti?

Merkez Bankası Başkanı Karahan, enflasyon raporu tanıtım toplantısında kredi kartı harcamalarına yönelik soruya şöyle yanıt vermişti:

Aralık ayında kredi kartı harcamalarında yükselme oldu. Bunu not ettik, farkındayız. Bunun geçici olup olmadığı henüz çok net değil. Asgari ücretin artacağı bekleniyordu. Bu nedenle bazı harcamalar öne çekilmiş olabilir ama bundan bağımsız olarak kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız.

Şimşek ve Çakar da düzenleme sinyali vermişti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar da daha önce yaptıkları açıklamalarda kredi kartlarına düzenleme sinyali vermişti.

Kaç kredi kartına sahip olmalı?

 

Kredi kartlarına müdahale büyük hata olur

 

Kredi kartı şirketleri nereden para kazanıyor?

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali 10 Şubat 2024 13:17

    Simdi al sonra odenin bitmesiyle piyasanin gercek yuzu ortaya cikacak

  • Esnaf10 Şubat 2024 11:27

    Milletin nefesini kesmeye mi çalışıyorsunuz? Zaten millet kartlarla dönüyor vade kısaltmak nedir limit düşürmek nedir?Parası olan zaten tümünü kapatıyor borcun bu şekilde önüne geçemezsiniz daha çok kaos olur.Biline