BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJet Fadıl'la ilgili bomba iddia!----

Jet Fadıl'la ilgili bomba iddia!

Jet Fadıl'la ilgili bomba iddia!
04 Haziran 2014 - 12:09 www.finansgundem.com

Jet Fadıl'ın büyük bir reklam kampanyasıyla sattığı Caprice Gold’un kira bedellerini ödemediği iddia edildi.

Türkiye’de, “Jet Fadıl” olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ün Caprice Gold projesinden devremülk satın alan vatandaşlara ilginç bir mektup gönderdiği iddia edildi.

Fadıl Akgündüz, kira bedelini tahsil edemeyen vatandaşlara geçtiğimiz günlerde bir mektup gönderdi. Mektupta kira bedellerinin ödenmemesine gerekçe olarak; 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını, Anayasa Mahkemesi Başkanı ile Barolar Birliği Başkanı’nın konuşması ve Başbakan Erdoğan’a yönelik Soma’da gerçekleştirilen protesto gösterildi.

Olayın ayrıntıları Taraf'ta şöyle anlatıldı:

Fadıl Akgündüz’ün başı bu kez de, son dönemde basında sıkça yer alan Caprice Gold Palace Projesi ile dertte. Jetpa Holding tarafından pazarlanan proje kapsamında, vatandaşlara devremülk satışı yapıldı. “Aylık gelir elde etme” prensibine göre işleyecek olan projeye, yine binlerce kişi milyonlarca liralık para yatırdı.

Projeye göre; örneğin Ahmet Bey, 200 bin lira nakit bedelle A Blok’taki bir odayı 10 yıllığına satın alıyor. Mülk Ahmet Bey’in olmuyor. Ancak, satın alma karşılığında Ahmet Bey’e, aylık 2 bin 500 lira kira ödeme taahhütü veriliyor. Yani, faize duyarlı kesime yönelik olarak geliştirilen proje ile, bazı devremülkler karşılığında para toplanıyor. Ve bu para karşılığında da,  kira bedeli adı altında para ödenmesi öngörülüyor.

KİRA BEDELLERİ ÖDENMEDİ

Halk arasındaki adıyla Jet Fadıl yani Fadıl Akgündüz, proje kapsamında satılan devremülkler için ödenmesi gereken kiraları ödememeye başladı. Bu kapsamda, vatandaşlar da kira bedellerini tahsil etmek için, her gün şirket santraline adeta telefon yağdırıyorlar. Bazı vatandaşlar da, şirkete giderek paralarını geri istiyor.

Fadıl Akgündüz ise, kira bedellerini isteyen vatandaşlara birer mektup göndererek, kira bedellerinin niye ödenmediğini açıklamaya başladı. Akgündüz, “Selamün Aleyküm Değerli Kardeşim” diyerek başladığı mektuplarda, kira bedellerinin ödenmemesinde, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından Soma’da hükümete karşı yapılan protestolara kadar son dönemde hükümete yönelik gerçekleştirilen tüm olayları gerekçe göstermesi dikkat çekti.

Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündünüz’ün, kira bedellerinin ödenmemesi ile ilgili gösterdiği en ilginç gerekçe ise “Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın ve Barolar Birliği Başkanı’nın konuşmaları ve Soma’daki son elim kazanın belli mihraklar tarafından hükümet aleyhtarı provokatif eylemlere dönüştürülmesinin üzerine Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili belirsizlik de eklenince gayrimenkul satışları başta olmak üzere piyasalardaki satış hareketleri tekrar bir durgunluğa girmiştir” oldu.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)