BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJefferies: UBS 2 milyar dolar zarar edecek----

Jefferies: UBS 2 milyar dolar zarar edecek

Jefferies: UBS 2 milyar dolar zarar edecek
27 Mart 2023 - 18:52 www.finansgundem.com

UBS’in Credit Suisse’i satın alması İsviçre bankasına pahalıya patlayabilir. Jefferies analistlerine göre, anlaşma sonrası UBS’in yatırım bankacılığı biriminin 2 milyar dolar zarar etmesi tahmin ediliyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre hükümeti tarafından dayatılan acil durum anlaşmasıyla UBS’in Credit Suisse’i satın alması finans sektöründeki son dönemlerin en önemli gelişmelerinden biriydi. Ancak Financial News’in haberine göre bu anlaşma yüzünden UBS’in yatırım bankacılığı birimi 2 milyar dolar zarar edebilir.

Jefferies analistleri tarafından yayınlanan 24 Mart tarihli bir analize göre yatırım bankacılığı biriminin 2025 yılına kadar kârlılığa geçmesi beklenmiyor. Bunun sebebi ise UBS’in, Credit Suisse’deki en az cazip birim olan yatırım bankacılığı birimini de 3,2 milyar dolarlık anlaşma ile devralmaya zorlanmış olması.

Analistlerin Credit Suisse ve UBS yatırım bankalarının birleşmesiyle oluşacak yeni şirket için temel varsayımı, UBS'in yeni birleştirilmiş yatırım bankasının bu yıl 893 milyon frank ve 2024'te 805 milyon frank zarar edeceği yönünde. Jefferies ekibi anlaşma öncesinde UBS’in yatırım bankasının aynı yıllarda sırasıyla 1,9 milyar frank ve 2 milyar frank kâr elde etmesini tahmin ediyordu.

UBS yöneticileri, Credit Suisse'in ticaret işletmesini durdurmayı planlıyor. İsviçre bankası ABD de dahil olmak üzere tüm bölgelerdeki sözleşme uzmanları arasından seçilmiş bir ekip oluşturmayı ve teknoloji, sağlık gibi kilit sektörlerde yeni sözleşme getirileri sağlamayı planladıklarını açıkladı.

Bu arada Citigroup analistleri, geçen yıl Credit Suisse sözleşme uzmanları tarafından getirilen 1,5 milyar dolarlık yatırım bankacılığı getirilerinin yaklaşık yarısının UBS ile birleşme sonucu kaybedilebileceğini tahmin ediyor.

İki yatırım bankasını birleştirmek karmaşık ve potansiyel olarak maliyetli olması bekleniyor. Uluslararası haber ajanslarından paylaşılan bilgilere göre, iki banka arasındaki anlaşma müşterilerin ve çalışanların Credit Suisse'den rakip firmalara çıkışını durdurmak için anlaşmanın bir ay içinde bitirilebileceğini, iddia ediyor.

Finansgundem.com’da yer alan konuyla ilgili bir haberde Credit Suisse sözleme uzmanları kariyer danışmanlarıyla temasa geçtiği ve yeni iş aradıkları belirtiliyordu. Zira UBS ile birleşme sonrasında Credit Suisse’in ekim revizyonu kapsamında planlanan 9 bin işten çıkarmadan daha fazlasının yapılması öngörülüyor.

Jefferies'in analistleri, UBS'nin yeni birleşik yatırım bankasının bu yıl 10,1 milyar frank ve 2024'te 11,2 milyar frank gelir elde etmesini bekliyor. Söz konusu rakam yalnız UBS için olan 2023 için 8,2 milyar frank ve bir yıl sonrası 8,6 milyar frank tahminlerden daha yüksek.

Bununla birlikte, Jefferies'e göre, birleşmenin bu yıl işletme giderlerini 42,6 milyar franka çıkarması muhtemel. Bu UBS’in anlaşma öncesi maliyet beklentilerine göre %66'lık bir artışı işaret ediyor.

Credit Suisse'te krizin başrolündeki isim istifa etti

 

UBS, Credit Suisse'in o portföyüne darbe vurabilir

 

UBS işçi kıyımına hazırlanıyor

 

Credit Suisse çalışanları şokta

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)