BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS işçi kıyımına hazırlanıyor----

UBS işçi kıyımına hazırlanıyor

UBS işçi kıyımına hazırlanıyor
22 Mart 2023 - 10:06 www.finansgundem.com

İsviçre'nin en büyük bankası UBS, bankacılık krizinin odağındaki Credit Suisse'ı devralmasından sonra on binlerce çalışanın işten çıkartılması bekleniyor.

Dünya Credit Suisse’in UBS tarafından satın alınmasını konuşurken on binlerce çalışan işten çıkartılabilir.

İsviçre’nin finans sektörü çekişmeli devralmadan ağır bir darbe almaya hazırlanırken, on binlerce kişi işsiz kalma tehdidiyle karşı karşıya. Financial Times’a konuşan kaynaklara göre, Credit Suisse’in yurt içi işletmesinden ve toplam 30 bin personel çalıştıran yatırım bankası bölümünden çeşitli tasfiyelere gidilecek.

UBS, Credit Suisse’in yatırım bankası biriminin çoğunu tasfiye edecek. Sözcü'de yer alan habere göre, dünya çapında 74 bin çalışanı bulunan UBS, İsviçre’de Credit Suisse ile çakışan rollerini kaldırmayı, şubeleri kapatmayı ve idari pozisyonlardaki personeli azaltmayı gündemine aldı.

4 BİN ÇALIŞAN ÇIKARILMIŞTI

İki bankanın da örtüştüğü hizmet ve birimlerde gerçekleşecek tasfiyelerden on binlerce kişinin etkilenmesi bekleniyor. 2022’nin sonunda 50 binden biraz fazla kişiyi istihdam eden Credit Suisse, bu yıl şimdiye kadar 4 bin çalışanını işten çıkarmıştı.

İsviçre Banka Çalışanları Derneği dün yaptığı açıklamada, işten çıkarmaların yıl sonuna kadar durdurulması çağrısında bulunarak, “Devralma, bankacılık sektöründeki işgücü piyasasının kaldıramayacağı bir ölçekte işten çıkarma tehdidi oluşturuyor” dedi. Dernek, Credit Suisse’in yönetim ekibini toplu işten çıkarma riskini yönetmek için bir görev gücü oluşturmaya çağırdı.

8 MİLYAR DOLARLIK MALİYET AZALTIMI

Anlaşmanın açıklanmasının ardından UBS CEO’su Ralph Hamers, pazar gecesi analistlerle yaptığı görüşmede 2027 yılına kadar yılda 8 milyar dolarlık maliyet azaltımına gideceğini söyledi. Hamers, bu kesintilerin 6 milyar dolarının personel azaltımından, 2 milyar dolarının ise bilişim teknolojileri harcamalarından olacağını belirtti.

Pazartesi günü bir personele bir not ileten Credit Suisse CEO’su Ulrich Körner çalışanlarla ilgili henüz bir kararın verilmediğini söyledi. Notta “Hangi rollerin etkilenebileceğini belirlemek için önümüzdeki dönem boyunca özenle ve hızla çalışacağız. Gerektiğinde, bu durumdan etkilenen bireylerle ülkeye özgü yönergeler ve politikalar doğrultusunda iletişim kuracağız” denildi.

Credit Suisse çalışanları şokta

 

Credit Suisse mağdurları harekete geçti

 

UBS, krizdeki Credit Suisse'i satın aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)