BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİsviçre'de hesabı olanlar yandı----

İsviçre'de hesabı olanlar yandı

İsviçre'de hesabı olanlar yandı
25 Şubat 2013 - 08:01 www.finansgundem.com

MASAK, suç örgütleriyle ilişkisi olan Türkler’in hesap bilgilerini isteyerek zulaya ilk neşteri attı

Türk zenginlerinin, 158 milyar dolarlık zulasının olduğu tahmin edilen İsviçre bankalarına ilk sondaj başladı. Star'ın haberine göre, Maliye Bakanlığı bünyesinde bulunan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), suç örgütleriyle ilişkisi olan bazı Türk iş adamlarına ait hesaplarla ilgili İsviçre bankalarından bilgi talebinde bulundu. MASAK’ın, gizli hesap bilgilerini talep ettiği mükellefler, daha çok suç örgütleri ile bağlantısı olduğu kesinleşmiş ve haklarında mahkeme kararları bulunan kişiler de oluştu. Bilgi talebi, toplu bir liste şeklinde olarak değil, dosya bazlı olarak gerçekleşti. İsviçre bankalarının ise Türkiye’nin talebine vereceği cevap merakla bekleniyor. Türkiye’nin, İsviçre bankalarından bilgi talebinde bulunma süreci, ABD ve Fransa’nın kendi vatandaşlarıyla ilgili hesap bilgilerini alması üzerine başladı.
İki ülke bilgileri aldı
Küresel krizin ardından harekete geçen iki ülke, kendi zenginleriyle ilgili hesap bilgilerini talep etmiş, söz konusu bankalar da bazı bilgileri ilgili ülkelere göndermişti. Bu kararlardan yola çıkan Türkiye, İsviçre bankalarından kara para elde ettiği mahkeme kararlarıyla kesinleşmiş kişilerin bilgilerinin talep edilmesini kararlaştırdı.
Küçük ama önemli adım
Türkiye’nin, İsviçre bankalarından gizli hesap bilgilerini talep etmesi, Türk zenginlerinin bu bankalarda bulunan 158 milyar dolarlık zulasına ilk neşter olarak nitelendiriliyor. 2009’da küresel kriz sırasında da Türk işadamlarının zulaları gündeme gelmiş ve BDDK eski Başkanı Tevfik Bilgin, sadece bir İsviçre bankasında Türk işadamlarına ait 60 milyar dolarlık hesabın olduğunu bildirmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)