BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİşten çıkarmaların faturası 1 milyar dolar----

İşten çıkarmaların faturası 1 milyar dolar

İşten çıkarmaların faturası 1 milyar dolar
20 Temmuz 2023 - 17:39 www.finansgundem.com

İkinci çeyrek bilanço sezonuyla birlikte bu yıl rekor sayıda çalışanını işten çıkaran Wall Street bankalarının kıdem tazminatlarına ödediği miktar da ortaya çıktı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük bankaları 2023’ün ilk altı ayında kıdem tazminatlarına 1 milyar dolardan fazla para harcadı. Financial Times’ın haberine göre dev bankalar korona virüs pandemisi döneminde aşırı genişlemenin bedelini ödüyor.

Ticaret ve yatırım bankacılığındaki yavaşlamadan özellikle sert bir şekilde etkilenen Goldman Sachs, Çarşamba günü, yatırımcılara yılın ilk yarısında kıdem tazminatı maliyetlerinde 260 milyon dolar harcadığını söyledi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street devinin bu yıl yaklaşık 3.400 çalışanını işten çıkardığı biliniyor. Banka toplam çalışanlarının yaklaşık yüzde 7’sinin işine son verdi.

Bu yıl 3.000 çalışanını işten çıkaran Morgan Stanley ise salı günü açıkladığı bilançosunda işçi çıkarma maliyetlerinin 300 milyon dolardan fazla olduğunu bildirdi. Citigroup’sa geçen hafta kıdem tazminatı çeklerine 450 milyon dolar harcadığını açıklamıştı. Banka geçen ay yaklaşık 5.000 çalışanı işten çıkarma planını neredeyse tamamladığını bildirdi.

FT haberine göre Wall Street istihdam firması Options Group’tan Michael Karp, “Yatırım bankacılığı alanında daha doğru bir boyutlandırma sağlanacağına inanıyorum. Yılın geri kalanında büyük firmaların çoğunda ikisini kov birini işe al durumu yaşanacak” ifadelerine yer verdi.

Wall Street bankalarının önemli bir bölümü Kovid-19 pandemisi sırasında evden çalışma uygulamalarının üretkenliklerini zarar verdiği gerekçesiyle işe alım sayılarını artırdı. Bankalar ticaret ve sözleşme bankacılığı alanında görülen patlamayla başa çıkmak için bu işe alım rakamlarını agresif bir şekilde artırdı.

Son birkaç yıldır sözleşme bankacılığı alanı refah ve kıtlık arasında gidip geliyor. Getirileri genellikle de döngüsel bir yön izleyen sektör için bile bu standartların üzerinde bir süreçti. Wall Street’in en büyük işverenleri bu yıl toplamda 11 bin çalışanın işine son verdiğini açıkladı.

Goldman Sachs CEO’su için tehlike çanları çalıyor

 

Wall Street'in en büyük borç verenleri daha da zenginleşti

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)