BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİşte Montrö'yü delen Türkler----

İşte Montrö'yü delen Türkler

İşte Montrö'yü delen Türkler
28 Ağustos 2013 - 13:04 www.finansgundem.com

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan Huqqa'nın patronu Cihan Kamer'e işte patronların yeni gözde yeri...

Türk patronların yeni gözde yeri ortaya çıktı. Türk patronlar Montrö Anlaşmasını nasıl deldi. Akşam'dan Mehmet Ali Ergün bugünkü yazısında iş dünyasının önemli isimlerinin yeni göz bebeğini yazdı. İşte o yazı:
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ve şirketin İcra Kurulu Başkanı Sami Alan’la Mikonos'a giden gazeteciler uçakta ünlü patronları gördü. . 
Atlasjet, haftanın 5 günü Mikanos’a karşılıklı seferler düzenliyor. İlk olarak bu uçuşlarla ilgili bilgiyi de Sami Alan verdi: “Doluluk oranımız çok çok iyi. Türkiye’den buraya yoğun bir ilgi var.” 
1 TÜRK=10 AVRUPALI!
Ardından Murat Ersoy bambaşka bir bilgi paylaştı: “Türkiye’den Mikanos’a uçarken bir rakibimiz bizi ‘Montrö’ye göre Türk uçakları adalara inemez’ diyerek şikayet etti. Bununla ilgili hummalı tartışmaların yaşandığı günlerde Yunan turizmciler bir rapor hazırladı ve Yunan Turizm Bakanlığı’na sundu. Özetle şöyle dediler: “Bizi bitirirsiniz. Yaptıkları harcamaya baktığınızda 1 Türk 10 Avrupalı’ya bedel.” Ardından geri adım atıldı. Şimdi haftada 5 sefer yapıyoruz. Ortalama doluluk oranı yüzde 65’lerde.”
Ve ardından da 2012 yazında başından geçen şu anıyı paylaştı: “Geçen yıl ünlü bir işkadını “Mikanos uçağında yer yok, bize yer açar mısınız” diye ricada bulundu.  Yolcu listesini gösterdim, “Buyrun, kimi eleyelim siz seçin” dedim. Çünkü Fortune-500 listesine giren tüm patronlar o uçakta…”
PATRONLAR UÇAKTAYDI
Gidiş uçağında Garanti Bankası’nın Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere’yi zaten görmüştük… Dönüşte içeriye göz atayım dedim, Murat Bey haklı...
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’dan tutun da İstanbul’un gözde mekanı Huqqa’nın patronu Cihan Kamer ve Ziylan  Grup Başkanı Mehmet Ziylan’a kadar çok sayıda işadamı uçaktaymış... Yani ‘1 Türk 10 Avrupalı’ya bedel’ sözü de boş değilmiş…
ETS’Yİ ANCAK DEĞERİNDE SATARIZ
MURAT Ersoy, ikiz kardeşi Mehmet Ersoy’un yönettiği ETS Tur’un satıldığı yönündeki söylentilerle “ETS’nin pazar payı yüzde 70’leri buldu. EBITDA-FAVÖK 50 milyon dolar civarına gelecek. 10 yıldır ciddi biçimde kapımızı çalanlar var. Ancak daha da büyüyüp gerçek değerini bulunca satarız” dedi.
TAVAN FİYAT OLURSA, TABAN FİYAT DA OLUR
Murat Ersoy’a Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın “Uçak biletlerine tavan fiyat” çıkışıyla ilgili ne düşündüğünü sorduk, şunları anlattı: “Tavan olursa taban da olmalı. Şunu bilmek gerek: İstanbul-Van uçuşu, İstanbul-Viyana uçuşundan daha maliyetlidir.”
İÇ HATLARDAN KÂR EDEMEZSİNİZ
Araya giren Sami Alan ise şunları paylaştı: “İç hatlarda bütün uçuşlar külliyen zarar. Atlas Jet, göreceli olarak kârlılığa en yakın havayolu. İç hatlardaki zararı, dış hatlardaki kârımızla tolere ediyoruz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)