BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrailli Bakanlar Gantz ile Tropper, bilgi sızdırmakla suçlandı----

İsrailli Bakanlar Gantz ile Tropper, bilgi sızdırmakla suçlandı

İsrailli Bakanlar Gantz ile Tropper, bilgi sızdırmakla suçlandı
16 Ocak 2024 - 01:49 www.finansgundem.com

İsrail Bölgesel İşbirliği Bakanı David Amsalem, Savaş Kabinesi üyeleri Benny Gantz ile Yehiel Moshe "Hili" Tropper'i medyaya bilgi sızdırmakla suçladı.

Maariv gazetesine göre, İsrail Bölgesel İşbirliği Bakanı David Amsalem, konuya ilişkin açıklamasını parlamentonun genel kurul toplantısında yaptı.

Bakan Amsalem, toplantıda yaptığı konuşmada, "Kendime hep soruyorum, kim sızdırdı? Sızıntıdan kimin faydalandığına bakıyorum, kimin çıkarı var, yalan durumu kim belgeledi. Bu nedenle size söylüyorum, sızdıranlar Bakanlar Yehiel Moshe "Hili" Tropper ve Benny Gantz'dı, çünkü bizimle dalga geçmek istiyorlardı ve bu sızıntı onların tarafından geldi." ifadesini kullandı.

Amsalem, "Kimin ne tür patlamış mısır yediğini öğrenmek için bunu tüm stüdyolarda bir medya malzemesi haline getirdiler" diye konuştu.

Sızdırma suçlamasının muhataplarından Tropper ise Amsalem'e şöyle yanıt verdi:

"Suçlamalar ve genellemeler konusunda dikkatli olmanız gerektiğini düşünüyorum. Basmakalıp yargılar ve kamplar hakkında çok konuşuyorsunuz ve az önce yaptığınız da tam olarak buydu. Sızıntılara karşı ve genel olarak daha dikkatli olmanızı öneririm."

Yediot Ahronot gazetesinde 12 Ocak'ta yayınlanan haberde, 10 Ocak Çarşamba akşamı düzenlenen kabine toplantısında, Savunma Bakanı Yoav Galant ile Filistinlilere karşı provokatif eylemleriyle öne çıkan aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Bölgesel İşbirliği Bakanı David Amsalem ile Askeri Konsey Bakanı Benny Gantz arasında sert tartışmalar yaşandığı belirtilmişti.

İlk tartışmanın Amsalem'in, Gantz'ı toplantılardaki müzakereleri medyaya sızdırmakla suçlamasıyla başladığı, Gantz'ın ise hakındaki bu iddialara karşı, "medyaya bilgi sızdırmadığı ve yalan makinesine başvurmaya hazır olduğu" cevabını verdiği kaydedilmişti.

Bunun üzerine Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ayağa kalktığı ve bu tartışmayı durdurmaya çalıştığı belirtilen haberde, bu söz dalaşının ardından Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ile Savunma Bakanı Gallant arasında keskin bir tartışma çıktığı belirtilmişti.

İran, bölgedeki bazı noktaları balistik füzelerle vurdu

 

İsrail'de savaş bütçesi onaylandı: Tam 15 milyar dolar

 

Husiler'den ABD'ye: Savaşa hazırlanıyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)