BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHusiler'den ABD'ye: Savaşa hazırlanıyoruz----

Husiler'den ABD'ye: Savaşa hazırlanıyoruz

Husiler'den ABD'ye: Savaşa hazırlanıyoruz
16 Ocak 2024 - 00:57 www.finansgundem.com

Yemen’de İran destekli Husilerin siyasi büro üyesi Ali el-Kahhum, bölgede yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Kahham, ''Saldırılarınıza tüm gücümüzle karşı koyacağız. Yemen'in caydırıcılığını göreceksiniz.'' dedi

Yemen’deki İran destekli Husilerin siyasi büro üyesi Ali el-Kahhum, ABD ile açık bir savaşa girmek üzere hazırlandıklarını söyledi.

Yemen’de İran destekli Husilerin siyasi büro üyesi Ali el-Kahhum, bölgede yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kahhum, “Yemen’den Amerikalılara şunu söylüyoruz: Yemen'e yönelik tüm hareketleriniz ve saldırılarınız başarısızlıkla sonuçlanacak, saldırılarınıza tüm gücümüzle karşı koyacağız. Yemen'in kudretini göreceksiniz ve bölgeden aşağılanmış bir halde çekileceksiniz. Kibrinizi kıracak, sözde heybetinizi yıkacak Yemen caydırıcılığını göreceksiniz” dedi.

"BİR FETİH VE CİHAT"

Yemen’in, devletiyle, halkıyla ve ordusuyla ABD ile bir savaşa hazırlandığına dikkati çeken Kahhum, şunları söyledi:

Yemen devleti, liderliği, silahlı kuvvetleri ve halkı tetikte ve ABD ile açık bir savaşa girmeye hazırlanıyor. Filistin ve ümmetin tüm davaları uğruna, Amerika, İngiltere ve İsrail'in temsil ettiği Büyük Şeytan'la doğrudan karşı karşıya gelmek büyük bir onurdur.

Kahhum, ABD ile savaşın “vaat edilen bir fetih ve cihat” olduğunu söyledi.

''BU SALDIRILAR ULUSLARARASI YASALARI ÇİĞNİYOR''

​​​​​​​ABD’nin Yemen’deki saldırılarının etkisiz olduğunu savunan Kahhum, “ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarının hiçbir etkisi olmadı ve olmayacak. Bu, egemenliği ve uluslararası yasaları çiğneyen bir saldırı ve suçtur” değerlendirmesinde bulundu.

''ABD TERÖRİSTTİR''

Kahhum, “ABD ile İngiltere’nin vurduğu hedefler daha önce bombalanan bölgelerdeydi ve bu yeni bir şey değil. Bununla birlikte Yemen'e savaş ilan ettiler ve dolayısıyla Yemen’in onlara yönelik yapacağı saldırılara ve Yemen'in stratejik caydırıcılığına katlanmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ali el-Kahhum, “Bu terörist ABD’dir ve bu da onun işlediği suçudur. Bu açık bir savaştır ve devam ediyor. Saldırılarında pişman olacaklar ve bedelini ağır ödeyecekler. Yemen, yüce milletiyle, devletiyle, liderliğiyle, silahlı kuvvetleriyle, güçlü eliyle ve askeri yetenekleriyle büyüktür” şeklinde konuştu.

Kahhum, ABD’ye zafere ulaşana dek savaşacaklarına dikkati çekerek, düşmanlarına karşı tepkilerinin sert ve acıklı olacağını öne sürdü.

ABD'den iki şirkete 'Husilere destek' yaptırımı

 

Husiler Karadeniz'de gemi vurdu

 

Husiler'den ABD'ye bir tehdit daha

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)