BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHusiler Karadeniz'de gemi vurdu----

Husiler Karadeniz'de gemi vurdu

Husiler Karadeniz'de gemi vurdu
27 Aralık 2023 - 01:42 www.finansgundem.com

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz’de Mediterranean Shipping Company'ye (MSC) ait bir gemiyi yaptıkları uyarıların ardından füzelerle hedef aldıklarını bildirdi

Yemen’deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz’de bir ticaret gemisini vurduklarını duyurdu.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz’de Mediterranean Shipping Company'ye (MSC) ait bir gemiyi yaptıkları uyarıların ardından füzelerle hedef aldıklarını bildirdi.

Sözcü ayrıca İsrail’in Eliat şehrini ve Filistin’de işgal edilen bölgeleri insansız hava araçlarıyla vurduklarını söyledi.

MSC’DEN AÇIKLAMA YAPTI

MSC tarafından yapılan açıklamada Suudi Arabistan’dan çıkıp Pakistan’a gitmek üzere olan geminin vurulduğu doğrulandı. Bölgede bulunan koalisyon güçlerine saldırı hakkında bilgi verildiği belirtilen açıklamada herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığı, mürettebatın güvende olduğu kaydedildi.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan İsrail ordusunun, X sosyal medya hesabından, savaş uçaklarının, bir insansız hava aracına (İHA) müdahale ettiği görüntüler yayımlandı.

İsrail ordu radyosu da İHA’nın İsrail’in güneyinde, Kızıldeniz’in kuzeyindeki Akabe Körfezi kıyısında yer alan Eilat kentine gönderildiğini duyurdu.

İsrail ordusundan, söz konusu İHA’nın nereden ve kim tarafından gönderildiğine ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

ABD: İHA, BALİSTİK VE SEYİR FÜZELERİ DÜŞÜRDÜK

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM), konuya ilişkin Kızıldeniz’de yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Buna göre, Kızıldeniz'in güneyinde Eisenhower uçak gemisi ile "USS Laboon" isimli savaş gemisinden uçaklar, Husiler tarafından atılan 12 tek yönlü İHA, 3 balistik füze ve iki seyir füzesi düşürdü.

Açıklamaya göre yaklaşık 10 saatlik bir zaman diliminde gerçekleştirilen operasyonda, bölgedeki gemilere zarar verilmedi ve yaralı tespit edilmedi.

KIZILDENİZ’DE NELER OLUYOR?

Yemen'deki Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, 14 Kasım'daki televizyon konuşmasında, Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu. Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri de 19 Kasım'da X sosyal medya hesabından, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını duyurmuştu.

Ardından Husiler, Babu'l Mendep Boğazı'nda "Unity Explorer" ve "Number Nine" adlı iki İsrail gemisine İHA ve füze saldırısı düzenlemişti.

CENTCOM ise 4 Aralık'ta X sosyal medya platformundan, Kızıldeniz'in güneyindeki uluslararası kara sularında 3 ticari gemiye 4 saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.

ABD yönetimi, 6 Aralık'ta Yemen’deki Husi güçlerinin Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmiş, 18 Aralık'ta "Refah Muhafızı Operasyonu (OPG)" adında çok uluslu bir misyonun oluşturulduğunu duyurmuştu.

KIZILDENİZ SALDIRILARI KÜRESEL TİCARETİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Husilerin saldırıları, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan ve küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sinin yapıldığı Süveyş Kanalı'ndan geçişleri tehlikeye atıyor.

Lojistik şirketleri, yüzlerce geminin rotasını Husilerin tehditlerinden dolayı farklı yönlere çevirdi. Bazı Avrupalı şirketler de bölgeden geçmesi istenen gemiler için ek ücret uygulanacağını duyurdu.

Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları Japon firmalara rota değiştirtti

 

Husiler'den Kızıldeniz'de koalisyon kuran ABD'ye cevap

 

Kızıldeniz'de sular ısınıyor! Navlun fiyatları yükselebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)