BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya rahat bir nefes aldı----

İspanya rahat bir nefes aldı

İspanya rahat bir nefes aldı
23 Ekim 2013 - 13:32 www.finansgundem.com

İspanya ekonomisi yılın 3. çeyreğinde pozitif büyüme rakamına ulaşarak 9 çeyrektir devam eden resesyondan çıkmış oldu

İspanya'da bu yılın üçüncü çeyreğinde son iki senedir devam eden resesyondan çıkarak Başbakan Mariano Rajoy'un ülkenin maliyesini toparlama ve yüzde 26'lık işsizlik oranını düşürme çabaları için elini güçlendirdi.
Gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH), yüzde 0.1 daraldığı ikinci çeyreğin ardından üçüncü çeyrekte yüzde 0.1 genişledi. Bu öncül veriler Bloomberg anketine katılan 37 ekonomistin tahmin medyanlarıyla paralel gerçekleşti.
İspanya böylece yabancı yatırımcıların ülkenin tahvil ve hisselerine yeniden ilgi göstermesiyle 2008 yılından bu yana kendisini içinde bulduğu ikinci resesyondan çıkmış oldu. Ekonomik büyüme sinyalleri 4 yıllık başbakanlık döneminin yarısında olan Rajoy'un halk arasında çok popüler olmayan ama ülkenin "ekonomik resesyonu geride bırakacağını" söylediği politikalarına destek olabilir.
Londra'da bulunan Capital Economics Avrupa ekonomisti Ben May, "İspanya için pozitif rakamlar psikolojik olarak çok önemli çünkü bir kaç çeyrektir böyle şeyler görülmüyordu" yorumunu yaptı.
İspanya'nın 10 yıllık borçlanma maliyeti ile Almanya'nın 10 yıllık borçlanma maliyeti arasındaki fark Temmuz 2012'de ulaştığı zirvenin yarısının altına indi. 10 yıllık tahvil faizleri Madrid saatiyle 10:13'te yüzde 4.19 olurken, geçtiğimiz yıl Euro Bölgesi'nin zirve seviyesi olan yüzde 7.75'i görmüştü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)