BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak'ta Sünni koalisyon lideri: Duhok saldırısını PKK yaptı----

Irak'ta Sünni koalisyon lideri: Duhok saldırısını PKK yaptı

Irak'ta Sünni koalisyon lideri: Duhok saldırısını PKK yaptı
22 Temmuz 2022 - 10:44 www.finansgundem.com

Irak'taki en büyük Sünni koalisyonunun lideri Hamza Hançer, Duhok saldırısının PKK tarafından yapıldığını dile getirdi.


Irak Meclisindeki Sünni es-Siyade Koalisyonu Başkanı Hamis Hançer, Duhok'ta gerçekleşen ve sivilleri hedef alan saldırının bir terör örgütü saldırısı olduğunu söyleyerek elirterek bu terör unsurlarının önüne geçilmesini talep etti.

Hançer, sosyal medya paylaşımında, Duhok saldırısını bölgedeki terör mafyalarının yaptığını ifade etti.

PKK ve bazı yerel silahlı milislerin işi

Irak'ın Türkiye ile olan sınırında terör örgütü PKK ve bazı yerel silahlı milislerin desteğiyle bu elim olayın yapıldığını bildiren Hançer, hükümetinin tez vakit bunlara karşı ciddi adım atmasını istedi.

Hançer, bu terör mafyalarının attıkları bu adımla ülke insanının canına kıyarak siyasi amaçlarına ulaşmak istediklerini ifade etti.

Hançer: Hükümetin bu terör unsurlarına karşı aciz kalmasını esefle karşılıyorum

Ülkenin egemenliğinin korunması için Iraklıların tamamının birleşerek bu teröristlere karşı koymasını isteyen Hançer, Irak hükümetinin bu terör unsurlarına karşı aciz durumda kalmasını esefle karşıladığını söyledi.

Hançer, Irak hükümeti ve güvenlik güçlerinin tüm sınırların terör unsurları ve mafyalarından arındırmasını gerektiğini savundu.

Ne olmuştu?

Irak'ın Duhok vilayetinin Zaho ilçesinde çarşamba günü bir dere kenarına yapılan saldırıda 9 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Saldırı sonrası Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da sivillerin öldüğü saldırı kınanmıştı. Açıklamada, Türkiye'nin sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısında olduğu ifade edilerek, "Terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir" denilmişti.

Türk Dışişleri Bakanlığının açıklamasında ayrıca Iraklı yetkililere, "terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında kalarak açıklamalar yapmama" çağrısı yapılmıştı.

'Türkiye'nin hiçbir zaman sivillere yönelik saldırı gerçekleştirmediğini dünya bilir'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuyla ilgili şunları söylemişti:

Bir kere daha vefat eden 9 kardeşimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılara şifa diliyoruz, ihtiyaç olursa yaralıları Türkiye'ye getirebileceğimizi de söyledik. Tabii bu saldırıyla ilgili Türkiye'yi suçlayıcı, karalayıcı haberler de çıktı. Yaptığımız açıklamada da net bir şekilde de bunu yalanladık. Türkiye'nin hiçbir zaman sivillere yönelik bir saldırı gerçekleştirmediğini tüm dünya bilir. Uluslararası hukuka uygun bir şekilde biz terörle mücadelemizi sürdürüyoruz ve dün bu haberler gelir gelmez tabii ilgili kurumlarımızda da hemen istişareler yaptık, bilgi paylaşımları yaptık ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden aldığımız bilgiye göre, sivillere yönelik herhangi bir saldırmış olmamıştır.

Avrupa Birliği'nden Duhok'taki saldırıya kınama

 

Almanya, Irak'ın Duhok kentindeki saldırıya kınadı

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak hükümetine çağrı

 

Çavuşoğlu'ndan Irak açıklaması: Kimseden icazet almayız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)