BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu'ndan Irak açıklaması: Kimseden icazet almayız----

Çavuşoğlu'ndan Irak açıklaması: Kimseden icazet almayız

Çavuşoğlu'ndan Irak açıklaması: Kimseden icazet almayız
21 Temmuz 2022 - 10:41 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Irak'ta gerçekleştirilen saldırıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız harekatlarda kimseden icazet almadık doğrusu. Almayız da" diye konuştu.

Güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyinde Parakh köyü civarında bir patlama sonucunda ölen ve yaralanan insanlar olduğuna dair bazı bilgiler alındığını açıkladı. Terör örgütü PKK/KCK'nın masum sivilleri hedef aldığı, bölge halkının köylerine, tarla ve bahçelerine gidemediği gerçekleri biliniyorken bu tür haberlerin, yapılan yalan haberlerin dikkatleri dağıtmak, algı oluşturmak için maksatlı ve yanlı olarak yayınlandığını aktaran kaynaklar, bu olayın teröristler tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığını belirtti.

Dün yapılan Dışişleri Bakanlığı açıklamasından sonra Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan da önemli bir açıklama geldi. Bakan, "TSK'dan aldığımız bilgiye göre sivillere yönelik herhangi bir saldırımız olmamıştır" dedi.

'ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI KALAMAYIZ'

Suriye meselesine değinen Bakan Çavuşoğlu, "Elimiz kolumuz bağlı kalamayız. Bugüne kadar yaptığımız harekatlarda kimseden icazet almadık doğrusu. Almayız da" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şu şekildeydi:

Irak'ın Dohuk Vilayeti'nin Zaho İlçesi'nde bir dere kenarına bugün (20 Temmuz) gerçekleştirilen saldırıda, ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği; 23 kişinin ise yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor; yakınları başta olmak üzere dost ve kardeş Irak halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır. Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir. Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir. Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır. Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz.

PKK sivilleri öldürüp Türkiye'yi suçladı

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak hükümetine çağrı

 

Irak'ta DEAŞ saldırısında 6 polis öldü

 

Irak yönetimini sarsan gizli kayıtlar

 

3 PKK'lı terörist daha teslim oldu

 

MSB: 6 PKK/YPG'li terörist öldürüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)