BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya'da restoran binası çöktü: 4 ölü, 16 yaralı----

İspanya'da restoran binası çöktü: 4 ölü, 16 yaralı

İspanya'da restoran binası çöktü: 4 ölü, 16 yaralı
24 Mayıs 2024 - 17:37 www.finansgundem.com

İspanya'da iki katlı bir bina çöktü. Çökme sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti, toplam 16 kişi yaralandı.

İspanya'daki Balear Adaları'nın en büyük adası Mallorca'da, iki katlı bir restoran binası çöktü. Akşam saatlerinde meydana gelen olayda, en az dört kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, acil durum servisleri, sosyal medya platformu X üzerinden yaptıkları açıklamada, yedi kişinin "çok ağır yaralı" olduğunu, diğer dokuz kişinin ise ağır yaralı olduğunu bildirdi. Yaralılar Palma'daki hastanelere kaldırıldı.

Yerel polis sözcüsü, acil durum ekiplerinin arama-kurtarma çalışmalarını tamamlama aşamasında olduğunu ve bölgeyi güvenceye aldığını açıkladı. Polis sözcüsü, "Bu yüzden sessiz olmanızı rica ediyoruz çünkü birilerini duyup duyamadığımızı görmek için sessizliğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Teras, aşırı ağırlığa dayanamadı

Enkaz altında kalanların olabileceği ihtimalini yadsıyamadıklarını anlatan sözcü, "Teras çöktü, muhtemelen aşırı ağırlıktan" ifadelerini kullandı. Binanın neden çöktüğünü tespit etmek için başlatılan incelemenin devam ettiğini anlatan yerel polis sözcüsü, olaya ilişkin ilk ihbarın dün yerel saatle 20.00 sıralarında yapıldığını söyledi.

Acil durum servisleri de ihbarların ardından itfaiye ve polis ekiplerinin hızla olay yerine intikal ettiğini, bunun yanı sıra psikologların da çağrıldığını kaydetti.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, X hesabından yaptığı açıklamada, olayın "sonuçlarını yakından takip ettiğini" belirterek, yerel ve bölgesel yetkililer ile konuştuğunu, merkezi hükümetin "gerekli olan tüm araç ve güçlerle" yardım etmeye hazır olduğunu söyledi. (Dünya)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)