BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron, Alman mevkidaşı Steinmeier ile görüşecek----

Macron, Alman mevkidaşı Steinmeier ile görüşecek

Macron, Alman mevkidaşı Steinmeier ile görüşecek
24 Mayıs 2024 - 17:45 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron pazar günü Berlin'de Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier'i ziyaret edecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu pazar günü Almanya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Macron, Şansölye Olaf Scholz ile buluşmak üzere düzenli olarak Berlin'e gitse de, devlet ziyareti ancak Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmede gerçekleştirilebiliyor.

Bu ziyaretin amacının "Fransız-Alman bağının kalıcılığına ve derinliğine" işaret etmek olduğu belirtildi.

Fransız-Alman İlişkileri Komitesi (Cerfa) araştırma görevlisi Jeanette Süb, ziyaretin amacının "teknoloji, inovasyon, yapay zeka gibi geleceğin konularında Fransa ve Almanya arasında yakınlaşma noktaları bulmak" olduğunu söylüyor.

Ziyaret sırasında "her zaman en iyi durumda olmayan Fransız-Alman ilişkilerini yeniden canlandırmak için her iki tarafta da çaba sarf edildiğinin" altını çizen Süb, nükleer enerjinin "iki ülke arasında çetrefilli bir konu olmaya devam ettiğini" kaydetti.

Almanya son nükleer santralini 2023 yılında kapatarak, enerji ihtiyacının yüzde 70'ini nükleer enerjiden karşılayan Fransa ile tam bir tezat oluşturdu.

Süb, "Berlin'de demokrasi konusunda da önemli bir nokta olacak ve bu da yaklaşan AB seçimlerinde yükselişe geçen aşırı sağa karşı koymak anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

Holokost Anıtı'nı ziyaret edecek

Fransız Cumhurbaşkanı Berlin, Dresden ve Münster'i ziyaret edecek. İki cumhurbaşkanı ayrıca Alman anayasasının 75. yıl dönümünü kutlayacak ve Holokost Anıtı'nı ziyaret edecek.

Devlet ziyaretinin ardından salı akşamı Şansölye Scholz ile birlikte Fransız-Alman bakanlar kurulu toplanacak.

Macron ilk olarak geçen yıl temmuz ayında Almanya'yı ziyaret etmeyi planlamış ancak Fransa'daki protestolar nedeniyle ziyaretini son anda iptal etmek zorunda kalmıştı.

Alman ressam ve yazar Wolfram Wickert, Macron'u desteklediğini ve politikalarını beğendiğini söyledi ancak "istemediğim tek şey Ukrayna'da hava sahasını savunması ya da kara birlikleri göndermesi" dedi.

Macron Ukrayna'ya kara birlikleri göndermeyi reddetmezken, Scholz Ukrayna'ya Avrupa ya da NATO botları göndermenin Almanya için kırmızı çizgiyi aşacağını açıkça ifade etti.

Ziyaret iki Avrupa ülkesi için gergin bir döneme denk gelirken, anketler Avrupa şüphecisi partilerin yaklaşan AB seçimlerinde çoğunluğu elde edebileceğini gösteriyor. Her iki ülke de birleşik bir Avrupa gücü sergilemeye odaklanacak.(Euronews)

Macron, Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da

 

Rusya'dan Macron'a cevap gecikmedi: Tuhaf şeyler söylüyor

 

Macron ve Sunak Gazze’yi görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)