BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve Hayatİngiltere’de sigortacılık sektöründe düzenleme devrimi ----

İngiltere’de sigortacılık sektöründe düzenleme devrimi

İngiltere’de sigortacılık sektöründe düzenleme devrimi
31 Aralık 2021 - 16:52 www.finansgundem.com

İngiltere’de gerçekleştirilen sigorta devrimiyle, ülkede faaliyet gösteren sigorta şirketleri yeni müşterilerine ucuz poliçeler sunamayacak. Aynı zamada poliçe sahiplerine yüksek fiyat da verilemeyecek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de sigorta sektöründe son yılların en büyük değişimi cumartesi günü gerçekleşecek. Sigorta şirketlerinin, poliçe sahiplerine emlak sigortalarını yenleyebilmeleri için, yeni müşterilere verilen fiyattan daha yüksek fiyat vermeleri yasaklanacak. Düzenli olarak sigorta şirketi değiştirmek zorunda kalan müşterilerin yıllarca süren şikayetlerinin ardından İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) sigorta şirketlerinin yeni müşterilere ve poliçelerini yenilemek isteyen eski müşterilere aynı fiyatı vermesi gerektiğini söyledi.

Ancak the Guardian’ın haberine göre bu hamle her yıl en düşük yeni müşteri primlerini takip eden hane halkları için kötü haber olacak.

Buna rağmen FCA’nın yeni düzenlemesi sigorta şirketlerinin yapay olarak düşürülmüş fiyatlarla yeni müşteri çektiğini ve ilerleyen yıllarda primleri artırdığını ortaya koyan bir çalışmanın ardından gündeme geldi. FCA aynı zamanda sigorta şirketlerinin gelecekte sigorta şirketi değiştirme ihtimali en düşük olduğunu düşündüğü müşterileri çekmek için karmaşık süreçler kullandıklarına dair kanıtlar da buldu. Sigorta şirketi değiştirme ihtimali düşük olan sadık ve ileri yaştaki müşterilere daha yüksek fiyat vermenin yanı sıra, bu uygulama tüm sigorta pazarının işleyişini değiştirdi.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu durum özellikle de poliçe yenilemek isteyen kişilerin iki hatta üç kat yüksek primlerle karşı karşıya kaldığı emlak sigortası alanında dikkat çekiyor. FCA Tüketici ve Rekabet Direktörü Sheldon Mills, yeni kuralların tüketicilere gelecek 10 yılda 4,2 milyar sterlin kazandıracağını söyledi. Mills, “amacımız sigorta pazarını daha adil bir yer haline getirmek.

Sigorta şirketleri artık uzun yıllardır müşterisi olan tüketicileri cezalandıramayacak. Hala daha iyi bir poliçe arayabilirsiniz ancak, eski müşteri olduğunuz için daha fazla para ödemek zorunda kalmayacaksınız” dedi. Devamında, “sigorta şirketlerinin yeni kurallara nasıl tepki verdiğini izliyoruz” ifadesini kullandı. MoneySavingExpert isimli websitesinin kurucusu Martin Lewis yeni kurallarla birlikte düzenli bir şekilde sigorta şirketi değiştirenlerin sayısının azalacağını söyledi.

FCA’nın hamlesi İngiltere Sigortacılar Birliği (ABI) tarafından da memnuniyetle karşılandı. Kurum “yeni ve eski müşterilerin ödediği primlerdeki aşırı fiyat farklarını ortadan kaldıracaklarını” söyledi.

2021’in 7 önemli fintek gelişmesi

 

Aktif sigortalı sayısı 24 milyon 799 bin kişiye yükseldi

 

Yeni yılda sağlıklı bir portföy için atılması gereken 3 adım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)