BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve Hayatİngiltere’de sigorta dolandırıcılarına rekor ceza----

İngiltere’de sigorta dolandırıcılarına rekor ceza

İngiltere’de sigorta dolandırıcılarına rekor ceza
21 Eylül 2023 - 17:12 www.finansgundem.com

İngiltere, yaşlı ve savunmasız bireylere ayıplı pazarlama taktikleriyle sigorta satışı yapan 5 firmaya rekor miktarda para cezası verildi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de yaşlı ve savunmasız bireylere istenmeyen sigorta ürünleri pazarlamaya çalışan beş şirket 590 bin sterlinlik para cezasına çarptırıldı. Şirketlerin toplamda 1,9 milyon yasadışı ve uygunsuz pazarlama aramasında bulunduğu belirtildi.

Financial Times’ın haberine göre, Birleşik Krallık Bilgi Komiserliği Ofisi (UK Information Commissioner’s Office, ICO) perşembe günü yaptığı açıklamada sigorta şirketleri; SGS Home Protect Ltd, Cover Appliance Ltd, F12 Management Ltd, House Hold Appliances 247 Ltd ve RHAP Ltd için tazminat cezası uygulandığını ve icra tebligatları yayınladığını bildirdi.

Düzenleyici kurum suçlulara karşı iki yıl süren operasyonlarının ardından bugüne kadar uyguladığı en büyük para cezasını verdi.

ICO Soruşturma Başkanı Andy Curry, “İnsanların hor görüldüğüne ve istenmeyen ve gereksiz sigortalar için banka bilgilerini vermeye zorlandığına dair üzücü hikayeler duyduk” dedi. Özellikle yaşlıların hedef alındığını belirten ICO Soruşturma Başkanı “kasıtlı olarak hedef alındılar çünkü vicdansız arayanlar için kolay kurban olarak görülüyorlar” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, düzenleyici kurumun bu cezası çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi beyaz eşyalar için sigorta poliçesi satan ve bu satışlarda baskı taktikleri uygulayan şirketlere yönelik operasyonların bir parçası niteliğinde. FT haberinde sigorta kurbanlarının büyük çoğunluğu halihazırda bir sigorta poliçesine sahip olduğu veya bu tür sigorta ürünlerine ihtiyaç duymadığı belirtiliyor.

Sigorta dolandırıcılığından etkilenenlerin önemli bir kısmı rahatsız edici aramalardan kurtulmak için yetkililere başvurdu. Para cezaları ICO’nun soruşturmaları sonucu geldi ve İngiltere Ulusal Ticaret Standartları kurumundan gelen istihbaratla desteklendi.

Haberde sigorta kurbanlarından Jonathan Young, yaşlı ailesinin hiç ihtiyaç duymadığı bir sigorta ürünü için bir düzine şirkete 2 bin sterlinden fazla ödeme yaptığını ve bu ödemeyi geri almak için aylar harcadığını belirtiyor. Bu şirketlerden ikisi ICO’nun cezalandırdığı şirketler arasında.

Young, “Pazarlama aramalarını iptal etmeme rağmen ailem sigorta ürünleri satan şirketlerden gelen çağrı bombardımanına tutuldu. Onları kimin aradığı konusunda sık sık kafaları karıştı. Aramalarda aşırı baskı uygulayan satış taktikleri, ihtiyaç duymadıkları veya gerçekten istemedikleri poliçeler için binlerce sterlin ödemelerine neden oldu” ifadelerine yer verdi.

Düzenleyici kuruluşun 200 bin sterlinle en büyük cezayı verdiği F12 Management ve Cover Appliance firmaları sırasıyla 1.346.019 ve 511.499 ayıplı pazarlama araması gerçekleştirdi.

Ceza alan şirketler konuyla ilgili açıklama yapmadı.

İnşaatlar sigortayla yarım kalmayacak

 

İnternet bankacılığında deepfake tehdidi

 

Bakır devine 185 milyon euroluk dolandırıcılık darbesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)