BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve Hayatİngiltere’de 65 yaş üstü çalışan sayısı hızla artıyor----

İngiltere’de 65 yaş üstü çalışan sayısı hızla artıyor

İngiltere’de 65 yaş üstü çalışan sayısı hızla artıyor
13 Eylül 2022 - 17:57 www.finansgundem.com

Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri İngilizleri tekrar iş hayatına döndürüyor. İngiltere’de 65 yaş üstü çalışanların sayısı hızla artıyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi’nden yapılan açıklamada, yarı zamanlı işlerdeki artışın, 65 yaş üstü Britanyalılar arasında istihdamı 2022'nin ikinci çeyreğinde neredeyse 1,5 milyon ile rekor seviyeye yükselttiği belirtiliyor.

Financial Times’ın haberine göre, Birleşik Krallık'ta emeklilik yaşının üzerinde olup çalışan kişilerin sayısındaki artış, ABD'de görülen eğilimlerle örtüşüyor. Bu durum, bazı insanları emekliliklerini ertelemeye zorlayan artan yaşam maliyeti baskılarını da yansıtıyor.

Yüzde 11,9’luk istihdam

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Haziran ayına kadarki üç ayda, 65 yaş üstü çalışanların sayısı 1.468.000 kişi olarak gerçekleşti. Bu rakam, önceki çeyreğe göre 174.000 artışa karşılık geliyor. Bu yaş grubu için istihdam oranı ise yüzde 11,9'a çıkmış durumda. Ulusal İstatistik Ofisi’ne göre, hem artış hem de istihdam oranı rekor seviyede seyrediyor.

Emeklilik yaşı 66’ya yükseldi

Birleşik Krallık'ta yaşam maliyetleri artıyor. Ayrıca hükümetin emeklilik yaşını yükseltme amaçlı hamleleri sonrasında, emeklilik yaşının 2020 yılı sonunda 66'ya yükselmesiyle çalışma zamanı da uzamış oldu.

Yaşlara göre iş gücüne katılım oranlarına dair son rakamlar, birçok yaşlı insanın sağlık sorunları nedeniyle izinli olduğu veya iş yerlerinden uzak durmayı seçtiği pandemi sırasında yaşanan düşüşün ardından, uzun vadeli ve ters bir eğilime geri dönüşü işaret ediyor. Bununla birlikte, birçoğu pandemi sırasında iş gücünden ayrılan ve henüz geri dönmeyen 50-64 yaş arası çalışanlar arasında istihdamda böyle bir toparlanma yaşanmıyor.

Serbest meslekte keskin toparlanma

İşsizlik oranları İngiltere Merkez Bankası için büyük bir endişe kaynağı niteliği taşıyor çünkü iş gücündeki azalma, işverenlerin işe alım yapmasını zorlaştırıyor ve ekonomideki enflasyonist baskılara katkıda bulunuyor.

Ulusal İstatistik Ofisi, 65 yaş üstü kişiler arasında bordrolu istihdamın önceki istikrarlı artış eğilimine geri döndüğünü ancak serbest meslekteki toparlanmanın çok daha keskin olduğunu kaydediyor. Ofis, açıklamasında, iş gücü piyasasına yeni katılan yaşlı insanların nispeten daha az saat çalışma eğiliminde olduğunu ve bunun da yaş grubu için ortalama çalışma haftasını azalttığını ekliyor.

Bu, fiyatların yükselip borsaların düşmesiyle emeklilik tasarruflarının değerini aşındırmasının, insanların gelirlerini artırmak için sözleşmeli çalışmaya yöneldiklerini gösteriyor. Çalışan kıtlığının işverenleri daha geniş bir havuzdan işe almaya yönelttiği sektörlerde artan ücretler de çalışanların ilgisini çekebiliyor.

Sağlık ve sosyal bakım sektörü, 65 yaş üstü çalışanların en büyük işvereni konumunda bulunuyor. Ancak Ulusal İstatistik Ofisi, üç aylık en keskin artışların konaklama ve eğlence sektörlerinin yanı sıra eğitim sektöründe yaşandığını kaydediyor.

İngiltere'de personel ücretlerde artış 1 yılın dibinde

 

İngiltere’de fatura krizi: İmza kampanyası büyüyor

 

Birleşik Krallık'ta kamu çalışanları greve gidiyor

 

İngiltere'de artan yaşam maliyeti çalışanları ikinci bir işe yöneltti

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)