BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisIMF'e son taksit ödeme tarihi belli oldu----

IMF'e son taksit ödeme tarihi belli oldu

IMF'e son taksit ödeme tarihi belli oldu
08 Nisan 2013 - 08:16 www.finansgundem.com

Türkiye 14 Mayıs’ta IMF’ye 426 milyon dolar ödeyecek

Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun bitiş tarihi netleşti. Buna göre Türkiye, IMF’ye olan borcun son taksitini 14 Mayıs 2013 tarihinde ödeyecek. Aynı tarihte IMF’ye 281 SDR’lik yani bugünkü kurlar dikkate alındığında yaklaşık 426 milyon dolarlık ödeme yapılacak. Star'dan Hüseyin Özay'ın haberine göre, bu ödeme ile birlikte Türkiye’nin IMF’ye olan borcu tamamen kapatılmış olacak. Ve Türkiye ile IMF ilişkilerinde yeni dönem başlayacak. IMF bu tarihten sonra Türk ekonomisini sadece izleyecek. Türkiye, 1961 yılından bu yana IMF ile toplam 19 stand-by anlaşması yaptı. 1999 yılından 2008 yılına kadar ise IMF kesintisiz bir stand-by anlaşma süreci yaşandı. Bu süre içinde IMF’den toplam 45.5 milyar dolarlık kredi kullanıldı. Bu kredinin karşılığında ise IMF’ye bugüne kadar 52.7 milyar dolarlık ödeme yapıldı. IMF’ye en son şubat ayında 440 milyon dolarlık ödeme gerçekleştirildi. Türkiye 2008 yılından bu yana IMF’ye borç ödemesine rağmen stand-by anlaşması yapmadı.
BU KEZ IMF’YE BORÇ VERECEĞİZ
IMF’ye olan borcun tamamlanmasının ardından, Türkiye ile IMF arasında yeni bir kredi dönemi başlayacak. Ancak bu kez roller değişecek. Türkiye, IMF’ye 5 milyar dolarlık kredi verecek. Geçtiğimiz yıl yapılan G-20 toplantısında alınan karar doğrultusunda Türkiye, IMF’ye kredi açacak. Bu para istenildiği zaman çekilebilecek. Böylece, IMF’ye ilk kez borç vermiş olacağız.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)