BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisIBAN, hataları artırdı ----

IBAN, hataları artırdı

IBAN, hataları artırdı
11 Şubat 2010 - 01:51 www.finansgundem.com

Eski Maliye ve Gümrük bakanlarından Ekrem Pakdemirli, banka hesaplarında geçilen IBAN uygulamasının, para ve zaman zaman kaybına yol açacağını öne sürdü.

Bugüne kadar banka ve şube adı, hesap numarası gibi birkaç bilginin yanlış yazılmasından, aktarılan paranın başka yere gidebildiğini kabul eden Pakdemirli, yeni sistemde kullanılan 26 haneli rakamda daha çok hata payı olacağına dikkat çekti. IBAN sistemine, bankacılık işlemlerindeki hataların ortadan kaldırılması için geçildiğini vurgulayan Pakdemirli, "Şimdi bu numara olmadan havale yapılmıyor. IBAN numarası, 26 karakterlerden oluşuyor. Bunları söylemek bir dert, yazmak başka bir dert. Evet, eskiden bazı havaleler yanlış yere gidebiliyordu. Banka adı, il ve şube kodu verilerek, hesap numarası iletiliyordu, çok nadir halde yanlış bir ile ve şubeye gidiyordu. Şimdi ise 26 rakamdan bir tanesi bile hatalı olsa havale yanlış yere ulaşıyor. 26 karakterde mi hata yapmak mümkün, yoksa 6 karakterde mi?" dedi. Bu sistemle bankalar arasındaki fonların bakiye vermesi ve böylece faizsiz bir kaynak oluşturulması düşüncesi yoksa fevkalade yanlış olduğunu ifade eden Pakdemirli, şunları kaydetti: "Benim üç havalem vardı, ikisi elime geçmedi. Telefonda IBAN numarası yanlış yazdırılmış. Tabii ki 26 karakter okunurken biri hatalı söylenebilecek. Her insan, telaffuzunda rakamları birbirine karıştırabilir. Kaç bankayla çalışıyorsanız, o kadar IBAN numaranız olacak. Büyük şirketler, finansman bölümlerinde bu numaraları saklayan ve havale emirleri üzerine yazan insanlar bulunduracak. İşte size ilave maliyet, işte size zaman kaybı."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)