BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHollandalı banka yeni nesil personelini oyunla bulacak----

Hollandalı banka yeni nesil personelini oyunla bulacak

Hollandalı banka yeni nesil personelini oyunla bulacak
09 Haziran 2018 - 22:32 www.finansgundem.com

Amsterdam merkezli banka ABN Amro, çalışan adaylarına ulaşmak ve dikkat çeken yetenekleri bünyesine katmak için ilginç bir çalışmaya imza atıyor.

Bir artırılmış gerçeklik oyunu hazırlayan ABN Amro, hazırlanan senaryo doğrultusunda başarılı olacak dijital yetenekleri şirkete kazandırmayı hedefliyor. Banka tarafından hazırlanan artırılmış gerçeklik oyununda hikaye 2028 yılında geçiyor. Oyunda katılımcılardan, paranın tamamen dijitalleştiği ve finansman ihtiyacının “The Lantern Wallet” adlı akıllı bir sözleşme aracılığıyla karşılandığı bir dünyada, kurgusal bir gelecek yaratarak ve teknik becerilerini kullanarak oluşacak ekonomik kaosu önlemeleri isteniyor. 

Senaryoya göre kaos, tüm dünyada insanların bir korsanlık olayı nedeniyle kripto paralara erişememesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Oyuncular, başarılı olmak için yaşanan mali çöküşü, bilgi güvenliği ve blockchain gibi teknolojileri kullanarak çözmek zorunda. 


ABN Amro’nun The Lockdown adlı artırılmış gerçeklik oyunu, ilk kez Hollandalı teknoloji blogu TNW’nin bir konferansında kullanıcılara sunuldu. Dev ekranda beliren ve maymun maskesi takan bir hacker, doğrudan seyirciye konuşarak onları mobil oyunu indirmeye ve oyuna katılmaya davet etti. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)