BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHindistan bankaları korku salıyor----

Hindistan bankaları korku salıyor

Hindistan bankaları korku salıyor
12 Ağustos 2013 - 10:53 www.finansgundem.com

Mayın ayından bu yana yüzde 26 oranında düşüş gösteren Hindistan bankacılık sektörünün bu düşüşü kriz dönemini akıllara getiriyor...

Mayıs ortasından bu yana yüzde 26 oranında düşen Hindistan bankacılık sektöründe düşüşün sürmesi bekleniyor.
2008 yılından bu yana kısa dönemli faizlerin uzun dönemli faizleri geride bıraktığı en uzun süreli dönemin yaşanmasıyla Mayıs ortasından beri yüzde 26 oranında düşüşün görüldüğü Hindistan bankacılık sektöründe düşüşün süreceği öngörülüyor.
FED Başkanı Bernanke'nin 22 Mayıs'ta tahvil alımlarının azaltılacağını dillendirmesinin ardından tahvil faizlerinde 2011'den bu yana en dik eğimi kaydetti.
Tahvil faizlerindeki yükselişin bankacılık sektörünü baskı altında bırakması bekleniyor.
Nirmal Bang Securities Ltd. Birim Şeflerinden Mehraboon Jamshed Irani, Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, faizlerdeki hareket ve kurumsal borç yapılandırmasının etkisiyle banka bilançoları üzerindeki baskının arttığını söyledi.
Irani, ''Kriz içerisindeyiz. Otoriteler bizim neye inanmamızı isterlerse istesin, duyarlılık 2008 yılındakinden daha da kötü durumda'' diye konuştu.
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch ise, nakit daralmasının etkisiyle bankacılık sektörünün beş yılın en düşük düzeyinden daha da aşağı seviyelere geleceğini öngördü.
Ülkede iki yıllık tahvil faizleri 2013 yılında 101 baz puan artış kaydetti. Hindistan Merkez Bankası, iki faiz oranında da artışa gitmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)