BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHavaalanı rafa mı kalkacak?----

Havaalanı rafa mı kalkacak?

Havaalanı rafa mı kalkacak?
02 Mart 2013 - 08:21 www.finansgundem.com

İstanbul’a yapılacak dünyanın en büyük havalimanının 3 Mayıs’ta yapılacak ihale tarihinde erteleme gündemde

İhaleye katılmak için şartname alan 16 firmanın 5'inden erteleme talebi gelirken, bu taleple başvuran firma sayısının "yarıdan 1 fazla"ya ulaşması halinde erteleme kararı sözkonusu olacak. Vatan'ın haberine göre, böylece süre uzatımına yolaçacak kritik koşul da belirlenmiş oldu. Buna göre ihale tarihinde erteleme isteyen firma sayısının 9'a çıkması halinde, ihalenin 2 ay ertelenmesi üzerine plan yapıldı. Böyle bir durumda 3 Mayıs'taki ihale Temmuz başına ertelenecek.
BAKAN YILDIRIM'IN "YOĞUN TALEP" KISTASI: "9 FİRMA"
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, önceki akşam gazetecilerle biraraya geldiği toplantıda, 3. havalimanıyla ilgili erteleme taleplerine değindi. Yıldırım, "İstanbul’a yapılacak yeni havalimanı ihalesi için 16 firmanın şartname almış olması iyi bir şey. Bizim hedefimiz en azından 3 tane sağlam teklif olması. İhale tarihinde şu anda erteleme söz konusu değil. Şu ana kadar 16 firmadan 5’i süre uzatımı konusunda talepte bulundu. Yoğun bir şekilde aynı talep gelirse, ona göre değerlendirilir" dedi.
Bakan Yıldırım'ın "yoğun talep" kıstasının ne olduğu ise daha sonra anlaşıldı.
"4 FİRMANIN DAHA BAŞVURMASI DÜŞÜK OLASILIK DEĞİL"
Bakanlık ve DHMİ'nden edinilen bilgilere göre ihaleyle ilgili erteleme talepleri, şartname alan en büyüklerden geldi. Toplam 16 firmanın 5'i süre uzatımı istedi. Bunlar arasında Sabancı, Limak gibi devler olduğu, bunların dışında da yabancı şirketlerin büyük sıkıntı yaşadığı belirtildi. Yetkililer, toplam 16 firma arasından, süre uzatımı isteyen firma sayısının "yarıdan 1 fazlaya", yani 9'a ulaşması için 4 firmanın daha başvurması gerektiğine dikkat çekti. Yetkililer bu durumun "düşük bir olasılık olmadığına" da vurgu yaptı.
DHMİ'NE SORU YAĞMURU
Öte yandan DHMİ'nin firmalardan şartnameyle ilgili gelen sorulardan kafasını kaldıramadığı, firmalardan şartname içeriğine ilişkin günde en az 10 soru geldiği vurgulandı. Soruların özellikle yabancı firmalardan geldiği belirtildi. İhale şartnamesinin sadece Türkçe hazırlandığını hatırlatan kaynaklar, ihaleye girecek olan yabancı şirketlerin bazılarının Türkçe şartnameyi daha henüz İngilizceye çevirebildiklerini belirtti. Ancak çeviri sürecindeki meselenin, şartnamenin içeriğiyle ilgili tartışmalı değerlendirmeleri önlemek olduğu ve bunun için DHMİ'ni soru yağmuruna tuttukları kaydedildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)