BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHalkbank Aslan'ı savunamadı----

Halkbank Aslan'ı savunamadı

Halkbank Aslan'ı savunamadı
05 Mart 2014 - 08:59 www.finansgundem.com

Türkiye Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan için yeni ayrıntılar ortaya çıktı

17 Aralık’ta başlayan “Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu”nunda tutuklunan ve sonra serbest bırakılan Türkiye Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan için Taraf'ta yeni iddialar ortaya çıktı.

TEDBİR KARARI KALKTI

Evinde ayakkabı kutusu içinde 4.5 milyon dolar çıkan Aslan ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. 14 Şubat tarihinde serbest bırakılan Aslan’ın, yönetim kurulu olarak bankadaki görevine dönmesinin ardından hakkındaki tedbir kararını da kaldırttığı ortaya çıktı. Buna göre, Aslan’ın tüm malvarlıkları üzerindeki tedbir kalktı. Ve bu kararın ardından da, iki aydır bankada biriken maaşları serbest bırakıldı. Banka içinde, Aslan’ın iki aylık maaşının yaklaşık 60 bin lira olduğu konuşuluyor.

YÖNETİM ASLAN'I SAVUNMADI

TBMM KİT Komisyonu Alt Komisyonu ise geçtiğimiz günlerde Halk Bankası’na giderek, bankaya jet incelemede bulundu. Banka yönetimi, kutu ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili sorulara ise cevap vermekte zorlandı. KİT Komisyonu olarak Halkbank’a gittiklerinde yönetim kurulunun Aslan’ı savunmadığını belirten Turgay Develi, “Zaten orada çok mahçuptular, alttan aldılar cevap vermediler. Görevini yerine getirdiği ahlaklı bir bürokrat olduğu konusunda bir savunma da yapamadılar. Evinde ayakkabı kutusundan para çıkmış orta yerde duruyor. Bu minareyi örtecek bir kılıf yok” açıklamasını yaptı.

4.5 MİLYON ÖRTÜLÜ RÜŞVET Mİ?

Tutanakların kendilerine yansımadığını belirten Develi, “4.5 milyon doları nasıl açıkladı bu adam? Bu para nereden gelmiş ve neyin karşılığı? Acaba bankanın yaptığı işlemlerin örtülü rüşveti mi? Yapılmaması gereken işlerin kolaylaştırılması karşılığında alınan bir para mı? Veya annesinden babasından miras mı kalmış. Bu adam bunu nasıl açıkladı da 17 Aralıktaki bu operasyonun fotoğrafı silinmek isteniyor.” dedi.

MASAK NEYİN PEŞİNE DÜŞECEK

Develi şöyle devam etti: “Üstelik Bankayı çok kötü yönetmiş. Genel müdür olduktan sonra bir milyon liranın üzerinde kullandırılan kredilerde bankanın kredi riski yüzde 720 artmış. Bir kamu bankasını böyle yöneten genel müdür şimdi yönetim kuruluna getirilip tekrar ödüllendiriliyor.

MASAK bu paranın kaynağını öğrenmeyecekse, peşine düşmeyecekse neyi öğrenecek? Savcılık bu para nedir diye sormayacaksa neyi soracak?”
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sadık06 Mart 2014 00:20

    o paralar kimden geldi açıkla vergisini verdinmi yoksa kara para aklamaktan içeri gir.

  • Halil 05 Mart 2014 15:58

    Rüşveti anlarım savunulacak bir tarafı yok ama bankayı kötü yönettiğini söylemek doğru değil rakamlara bakarsak gayette iyi yönetmiş gözüküyor.

  • ANEKDOT05 Mart 2014 12:34

    ALLAH İÇİN YAPMIŞTIR ARKADAŞLAR.

  • VİCDAN05 Mart 2014 12:33

    ALLAH HEPİNİZE AKIL FİKİR VERSİN. OLANLARI HALEN GÖREMİYOR MUSUNUZ ? YOLSUZLUK, ADALETSİZLİK, İNSAN AYRIMCLIĞI DİZ BOYUNU GEÇTİ. ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN, ALLAH HAKKI İÇİN, PEYGAMBER HAKKI İÇİN, KUL HAKKI İÇİN, İNSAN HAKKI İÇİN .. DÜŞÜNÜN BİRAZ. GELECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜN, ÇOCUKLARINIZI , AİLENİZİ, ÜLKENİZİ, MİLLETİNİZİ. BU KADAR MI KÖR OLDUK. BU KADAR MI BENCİL OLDUK. UTANIYORUM BUNLARI GÖRDÜKÇE. ASIL UTANMASI GEREKENLER UTANMIYOR ÇÜNKÜ.

  • VİCDAN05 Mart 2014 12:33

    HESAP VERECEK NEYİ VAR Kİ .

  • kul05 Mart 2014 12:00

    Bu dünyada ölüm olduğunu unutan ey gafiller. Arada bir mezar ziyareti yapın.Cenazelere siyah gözlükle gittiğinizden midir bilinmez. Ölümü unutanlar var.

  • sevda05 Mart 2014 11:53

    doğrusu bu vatandaş maaşını kirasını bankalan alır yüksek para bulunsa hesabını verir bakan çocuğu niye hesap vermiyor maliye niye peşine düşmüyor vergisi ödendimi cezasını görmüyor

  • halk05 Mart 2014 09:49

    o maaş sadece halkbank aş den gelen paradır. diğer iştiraklerdeki yk üyeliğinden gelen paraları da hesaplayın llütfen.