BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGoogle’dan blockchain altyapısı ortaklığı----

Google’dan blockchain altyapısı ortaklığı

Google’dan blockchain altyapısı ortaklığı
16 Nisan 2021 - 12:45 www.finansgundem.com

Google Cloud, sermaye piyasaları veri analizlerinde akıllı sözleşmeler oluşturmak amacıyla blockchain platformu Band Protocol’le ortak oldu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Google Cloud, tüm sermaye piyasalarına doğru fiyat verileri sağlamak amacıyla blockchain platformu şirketi Band Protocol’le entegre etti. Google Cloud'tan yapılan açıklamaya göre, entegrasyon Google’ın bulut veri deposu BigQuery’de görülebiliyor ve analizler makine öğrenimi yoluyla finansal verileri anında oluşturulacak.

Band Protocol ortaklığın platformun kullanım alanlarını ileri götüreceğini ve blok zincirlerindeki veri havuzunun daha da genişlemesini sağlayacağını bildirdi. Otomatik şifreleyici ve şifre çözücüler tarafından alınan finansal veriler veri setleri üzerinde görülebilecek ve veri setleri yeni merkezi olmayan ‘oracle’ların kurulmasında desteklenebilecek. Finansgundem.com’un derlediği verilere göre blockchain teknolojisinde “oracle” olarak adlandırılan güvenilir üçüncü taraf veri kaynağı, blok zincirine veri gönderebilir. Blockchain sistemleri altyapısında büyük öneme sahip olan oracle çözümleri Chainlink’in yükselişinde büyük rol oynamıştı.

Band Protocol şirketi ortaklıkla kullanıcıların dış veriler için merkezi olmayan oraclelardan yararlanmalarını sağlamaya odaklanıyor. Şirket Twitter üzerinden paylaştığı mesajda entegrasyonun etkisiyle Goolgle Cloud’un ve Band Protocol’ün alandaki araştırmacıları ve geliştiricileri desteklediğini açıkladı. Band Protocol’ün merkezi olmayan oraclelarının herhangi bir dış kaynak için destek sağlayacağını belirten şirket uygulamaların ister blockchain ister Web 2 altyapısında olsun Band Protocol oraclelarının esnek yapısından faydalanabileceğini belirtti.

Band Protocol, Google BigQuery'yle entegrasyonun blockchain sektörü ile geleneksel işletmeler arasındaki uçurumu kapatma misyonunun bir parçası olduğunu söyledi.

Band tüm zamanların zirvesine ulaştı

CoinMarketCap verilerine göre, haber Band fiyatını doğrudan etkiledi ve haberin açıklanmasının ardından 21,23 dolardan işlem gören Band %29 değer kazandı. Son 24 saat içerisinde Band’in işlem hacmi %385 artış gösterdi.

Chainlink’in merkezi olmayan oracle çözümlerine hakim olduğu düşünüldüğünde Band’n ortaklığı oldukça önemli bir gelişme. Genel çerçeveden bakıldığında merkezi olmayan oracle çözümleri kripto para piyasalarındaki altyapının önemli bir parçası niteliğini taşıyor.

Bitcicoin bardağı taşıran son damla oldu

 

Bitcoin 62 bin dolar düzeyine döndü

 

Merkez Bankası kripto para ödemelerine yasak getirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)