BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs'ın eski yöneticisinden bankaya tazminat davası----

Goldman Sachs'ın eski yöneticisinden bankaya tazminat davası

Goldman Sachs'ın eski yöneticisinden bankaya tazminat davası
14 Ocak 2024 - 15:30 www.finansgundem.com

Eski Goldman Sachs yöneticisi Dodd, ağır çalışma koşullarından dolayı zihinsel ve fiziksel sağlık sıkıntıları yaşadığını iddia ederek finans devine tazminat davası açtı.

Dünyanın en büyük bankalarından birisi olan Goldman Sachs yeni bir olayla gündeme geldi. Bankanın eski bir yöneticisi konumundaki Ian Dodd, kaotik çalışma ortamının kendisini fiziksel ve zihinsel sağlık krizine ittiğini öne sürerek bankaya 1 milyon sterlini aşan tutarda (1,3 milyon dolar) tazminat davası açtı.

Goldman Sachs'ın 2018-2021 yılları arasında Londra'daki küresel işe alım müdürü olan 55 yaşındaki Dodd, imkansız taleplere ve aşırı çalışma saatlerine maruz kaldıktan sonra majör depresif bozukluk ve kalp sorunları geliştirdiğini iddia etti. Eski yönetici, "fiziksel ve psikiyatrik sağlık sorunları" için yatırım bankasına dava açtı.

EVİNİ SATMAK ZORUNDA KALMIŞ

Dodd'un avukatları bu hafta kamuoyuna açıklanan belgelerde, "Ağır iş yükü ve buna bağlı olarak çalışırken karşılaştığı stres ve belirsizlik kendi hayatına son vermek istemesiyle sonuçlandı" dedi.

Seyahat süresi hariç haftada 80 saatten fazla çalıştığını belirten Dodd, birçok meslektaşının "yıpranmış ve duygusal" olduğunu, ancak bu duygusal karşılaşmalar için kendisine hiçbir zaman destek sağlanmadığını söyledi.

Dodd, hastalığının mali etkisinin "yıkıcı" olduğunu da öne sürdü. Bu durum nedeniyle ipotek ödemelerinde temerrüde düştüğünü belirtirken 2022'nin sonlarında evini satmak zorunda kaldığını söyledi.

Goldman Sachs slapped with $1.1M lawsuit over 'culture of bullying'

BANKA SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Yatırım bankasının bir sözcüsü iddiaların "dayanaktan yoksun" olduğunu söyledi ve "Eğer baskı hissediyorsa, bu kendi kendine oluşmuştur; ona empoze edilmemiştir" dedi.

Goldman'ın avukatları ise savunma belgelerinde "Eğer aşırı saatlerde çalıştıysa, bunun nedeni bunun gerekli olması ya da kendisinden beklenmesi değildi" dedi. 

ŞÖHRETİ HİÇ İYİ DEĞİL

Goldman'ın çalışma koşulları, son yıllarda aşırı çalışma saatlerinin çalışanların sağlığını etkilediği iddialarıyla inceleme altına alınmıştı. Genç bankacılar 2021 yılında haftada 100 saat çalışmaktan ve "insanlık dışı" koşullardan şikayet etmişlerdi.

Wall Street bankaları uzun çalışma saatleri kültürüne sahip. Ancak Goldman, kıdemli personelin sınırsız tatil yapmasına izin vermek de dahil olmak üzere yenilikçi önlemlerle bu şikayetlerden kurtulmaya çalışıyor.

Apple, Goldman Sachs ile kredi kartı ortaklığını sonlandırıyor

 

Goldman Sachs altyapı yatırımları için 4 milyar dolar topladı

 

Goldman Sachs CEO’su müziği bıraktı

 

BofA ve Goldman Sachs bilançolarını açıkladı

 

Goldman Sachs'tan "kredi" kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)