BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs ofise dönüş planında ikinci seviyeye geçti----

Goldman Sachs ofise dönüş planında ikinci seviyeye geçti

Goldman Sachs ofise dönüş planında ikinci seviyeye geçti
10 Eylül 2020 - 15:54 www.finansgundem.com

ABD merkezli bankacılık devi Goldman Sachs ofise dönüş planını genişletiyor. Dev banka bütün çalışanlarına ofise dönme fırsatı vermek istediğini belirtti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra finans merkezi evden çalışma uygulamalarını gevşetmeyi sürdürürken Goldman Sachs ofise dönüş programının “ikinci seviyesine” geçti. Şehirdeki diğer büyük yatırım bankaları için Goldman’ın bu hamlesiyle daha fazla çalışanı ofise çağırmak konusunda cesaretleniyor.

ABD bankacılık devi çalışanlarıyla paylaştığı notta kapasitelerine uygun ölçekte birçok yerel şubede daha fazla açılma planıyla hedeflerinin, “herkese ofislerine dönebilme fırsatı vermek” olduğunu belirtti.

Goldman Sachs Wall Street’teki rakibi JP Morgan’ın ofise dönüş için uyguladığı rotasyon planını takip ediyor. Financial News’in haberine göre, bankanın çalışanlarıyla paylaştığı notun CEO David Solomon’dan, COO ve Başkan John Waldron’dan ve CFO Stephen Scherr’den geldiği belirtiliyor.

JPMorgan’ın Londra genel merkezi an itibariyle %35 kapasitede çalışırken Goldman Sachs’ın Londra’daki yeni İngiltere merkezi haziran ayında yeniden açılmasından bu yana %10-20 arasındaki bir kapasitede kaldı.

Goldman Sachs daha önce üst düzey yöneticilerine özel davet göndererek daha alt seviyedeki çalışanları ofise dönmeye teşvik etme adımını atmıştı. Banka ayrıca ofise dönen çalışanlarına bedava yemek, spor salonu ve yerinde kreş imkânı sunuyor.

Goldman Sachs çalışanlarını ofise davetle çağırıyor

Banka bildirisinde "Bu rotasyonel yaklaşım, her birimiz için benzersiz kişisel sorumluluklar getirirken hiçbir şey aynı görünmeyecek. Örneğin, ayarlanmış okul programları etrafında planlama yapmak, kişisel ve aile sağlığı koşullarını yönetmek ve yoğun saatlerdeki ofis ulaşımında rahat hissetmemek gibi pek çok husus da söz konusu" ifadesi yer alıyor.

Londra yatırım bankaları, son günlerde İngiltere'de artan Kovid-19 vakalarına ve altı kişiyi aşan toplanmaları sınırlayan yeni hükümet yönergeleri rağmen, personellerini ofise geri getirmek için çalışmaya devam ediyor.

Deutsche Bank, 7 Eylül'den itibaren Londra ofisindeki çalışan sayısını %20'ye yükselterek 1.700 kişiyle iki katına çıkarken, JPMorgan sözleşme uzmanları ekibinin yarısının geri dönmesini istedi.

Deutsche Bank ofise dönüşü hızlandırıyor

 

JPMorgan yüzlerce genç bankacıyı ofise çağırdı

 

Goldman Sachs, yolsuzluk skandalı örtbas için 2.5 milyar dolar mı ödedi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)