BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank ofise dönüşü hızlandırıyor----

Deutsche Bank ofise dönüşü hızlandırıyor

Deutsche Bank ofise dönüşü hızlandırıyor
08 Eylül 2020 - 15:23 www.finansgundem.com

Deutsche Bank Londra’daki çalışanlarının %20’sini ofise davet etti. Alman bankası diğer rakiplerinin ofise dönüş kararlarının ardından genel merkeze dönüşleri hızlandırıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım bankalarının birer birer merkez binalarına geri dönüşlerini hızlandırmaya başlamasıyla birlikte Deutsche Bank, aylardır evlerinden çalışan Londra'daki çalışanlarının yaklaşık %20'sini ofise davet etti.

Alman bankası Londra’daki merkezinde şu ana kadar çalışan sayısını minimum sayıda tutuyordu. Financial News’in haberine göre, Deutsche 1.700’e yakın çalışanının 7 Eylül tarihinden itibaren merkez binasındaki ofislerine geri dönmesini istedi.

Kaynaklara göre ofise dönüşler gönüllülük usulüne göre olmaya devam edecek ve belli bir bankacılık bölümü hedef alınmayacak.

Alman bankası Londra'da yaklaşık 7.000 personele sahip ve geri dönebilecek personel sayısını kısıtlayan iki metrelik sosyal mesafe kurallarını sürdürüyor. Banka üzerinde Deutsche logosu bulunan markalı maskeleri çalışanlarına sunuyor.

Deutsche’nin bu hamlesi yaz tatili döneminin bitişinin ardından büyük yatırım bankalarının uzaktan çalışma uygulamalarını gevşetmeye başlamasıyla geldi. Bankaların geri dönecek çalışanları için binalarını ciddi bir şekilde gözden geçirmeleri gerekti.

Dev yatırım bankaları ofise dönüyor

JP Morgan Temmuz ayında çalışanlarına yeniden kapılarını açıkladıklarını bildirdikten hemen sonra Kanarya Rıhtımı’ndaki (Canary Wharf) merkezlerinde çalışanlarının yatırım bankacılığı ve ticaret birimlerinin yaklaşık %50’si ofislerine geri döndü. JP Morgan’ın Londra merkezli 8.000 çalışanının yaklaşık %35’i ofis mesailerine yeniden başladı.

JPMorgan yüzlerce genç bankacıyı ofise çağırdı

İngiltere bankası HSBC salgın boyunca 200 personelden çalışan iskelet kadrosunu koruduktan sonra Eylül ayından itibaren Londra’daki genel merkezindeki çalışan sayısını arttırmaya başlayacağını açıkladı. Bu oran personel sayısının yaklaşık %20’sini kapsayacak.

Deutsche Bank genel merkezi içerisinde tıpkı Goldman Sachs ve JP Morgan’ın yaptığı gibi ciddi değişikliklere gitmeyi planlıyor. Binanın giriş-çıkışları tek bir kapıdan yapılıyor. Binanın içerisindeki kantin paket servisi haricinde kapalı tutuluyor.

İngiltere Hükümeti de Kanarya Rıhtımı ve Londra’daki tüm yeniden açılma girişimlerine rağmen hayalet şehir izlenimini kırmak için bankaları ofislere geri dönme konusunda teşvik ediyor.

Yatırım bankalarında her ne kadar ofise dönüş gönüllülüğe dayandırılsa da üst düzey personellerin ofise geri dönmesi alt kademedeki personellerin terfi ve ikramiyelerini riske atacağından personellerde bir baskı oluşturuyor. Goldman Sachs Londra’daki üst düzey çalışanlarına gayri resmi davetlerde bulundu. Ofise dönen çalışanlar için bedava yemek, spor salonu ve yerinde kreş hizmetleri de veriliyor.

Ofise dönüş çağrılarının ardındaki gerçek

 

Goldman Sachs çalışanlarını ofise davetle çağırıyor

 

Dev bankalar ofise dönüşü hızlandırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)