BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs çalışanlarını ofise davetle çağırıyor----

Goldman Sachs çalışanlarını ofise davetle çağırıyor

Goldman Sachs çalışanlarını ofise davetle çağırıyor
28 Ağustos 2020 - 12:07 www.finansgundem.com

Goldman Sachs üst düzey personeline Londra’daki ofislerine dönmeleri için davet gönderdi. ABD bankası ofisi cazip hale getirmek için koruyucu giysilerden kreş imkanına pek çok hizmet vadediyor

FINASGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs rakip bankaların Londra’daki rakiplerinin ofise dönüşlerini hızlandırmasının ardından yüzlerce üst düzey çalışanından ofislerine dönmesini istedi.

Financial News’in haberine göre Goldman Sachs genel müdürler de dahil olmak üzere Londra’daki tüm üst düzey personeline ofise dönmeleri için bir davet gönderdi.

Ofise dönüş ekonomiyi hızlandıracak

Bankanın korona virüs sürecinde uygulamaya soktuğu geniş çaplı evden çalışma uygulamaları gönüllülük esasına göre devam etse de davet İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın şirketlerdeki personelin ofislerine geri dönmeleri yönündeki çağrıların ardından geldi.

Johnson’ın geçtiğimiz hafta tam zamanlı evde çalışma uygulamaları politikasından vazgeçmesi hükümetin Londra merkezindeki korona virüs ekonomik krizinden kurtulmak amacıyla daha fazla insanı işyerlerine dönmeye teşvik etme çabalarının bir parçasını oluşturuyor.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi’nin ağustos ayı ortasında paylaştığı rakamlara göre korona virüs krizi İngiltere’yi kayıtlardaki en büyük durgunluğa itti. İngiltere gayri safi yurtiçi hasılasının 2020 nisan ayından temmuz ayına kadar %20,4 oranında rekor bir düşüş kaydettiği hesaplandı.

Dönüş için tüm imkânlar zorlanıyor

Haziran ayında Londra’da 100'den fazla üst düzey finans yöneticisi arasında yapılan bir Financial News anketinde, Kovid-19'un karantinalarının ardından sadece %15 üst düzey yöneticinin ofiste tam zamanlı çalışmak istediği ortaya kondu.

Ancak Goldman Sachs, ofise geri dönme konusunda personelin endişelerini hafifletmek için büyük çaba sarf ediyor.

Bu ayın başlarında, Goldman Sachs'ın Londra'daki ofislerinde çalışan personele koruyucu giysiler, ücretsiz yemek ve şirket kreşine erişim de dahil olmak üzere bir dizi avantaj sunduğunu bildirildi.

Bununla birlikte Goldman Sachs, İngiltere Hükümeti’nin Bike4Work programı aracılığıyla bisikletler için harcayabilecekleri teşviki personelin geri dönüşüne yardımcı olmak amacıyla 1.000 sterlinden 5.000 sterline çıkardı.

Bankalarda ofise dönüş rekabeti

Goldman Sachs CEO'su David Solomon bankanın 15 Temmuz'daki ikinci çeyrek bilançosunu paylaştığı sırada yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 6 bin Londra finans çalışanının %15'ini ofise geri döndüğünü söyledi.

ABD'li bankacılık yöneticileri, son haftalarda ofise geri dönmenin en güçlü savunucuları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz gün paylaşılan bir haberde JP Morgan’ın yüzlerce genç çalışanını ofise geri çağırdığına ilişkin haber Finans çevrelerinde yankı yapmıştı.

JPMorgan yüzlerce genç bankacıyı ofise çağırdı

 

Şirketler ofise dönüşte orta yol bulmalı

 

Finans çalışanları ofise dönmek yerine tatile gidiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)