BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinans çalışanları ofise dönmek yerine tatile gidiyor----

Finans çalışanları ofise dönmek yerine tatile gidiyor

Finans çalışanları ofise dönmek yerine tatile gidiyor
11 Ağustos 2020 - 17:31 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı’nın ofise dönüş çağrısına rağmen finans çalışanları Ağustos ayını tatil fırsatı olarak değerlendiriyor. İkinci dalga korkuları ve işveren baskısıyla izinlerini kullanan çalışanlar Ağustos ayını tatil için son fırsat olarak görüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, aylar süren karantina süreci sonrasında İngiltere'deki ofis çalışanlarının Ağustos ayında ofislerine dönmelerini istiyor. Fakat Londra finans merkezi çalışanları bu isteğe katılmıyor.

Binlerce finans çalışanı ay içerisinde tatile gitmek için çabalıyor. Bu çabanın bir kısmı işverenlerin personellerinden izinlerini kullanmalarını istemesi ve bir kısmı da eylül ayında grip salgınıyla birlikte beklenen ikinci korona virüs salgını korkusundan kaynaklanıyor.

Finans devleri, hukuk firmaları, bankalar ve fintech firmaları da dahil olmak üzere Finans sektörünün en büyük işverenlerinden bazıları, personelin yazdan önce tatillerinin bir kısmını almalarını zorunlu hale getirdi. Barclays çalışanlarına 2021'e kadar sadece beş gün izin taşıyabileceklerine dair bir not gönderirken, Credit Suisse çalışanlardan ağustos sonundan önce yıllık izinlerinin %50'sini kullanmalarını istedi. Dört büyük denetim fimalarından KPMG, Deloitte ve EY da benzer hamleler yaptı.

Financial News’in dayandırdığı bir kaynağa göre, Citigroup'taki üst düzey bankacılar personele Ağustos ayında izin almalarını ve "Eylül ayında yenilenmiş olarak geri dönmelerini" istediğini söylüyor.

Finansal hizmetler sektöründen bir danışman ofis ortamına ilişkin, "Dışarısı gerçekten inanılmaz derecede sessiz" ifadelerinde bulundu. İsmini vermek istemeyen çalışan Financial News’e verdiği röportajda "Basitçe söylemek gerekirse Mart'tan Temmuz'a kadar hiç kimse tatil kullanmadı ve şimdi tatil kullanmazlarsa çalışanlar ikinci dalga vurduğunda Eylül ayından itibaren hiçbir yere gidememe riskine girebileceklerini de fark ettiler" ifadelerine yer verdi.

Finans çalışanları izinlerini şimdi kullanmazlarsa şanslarını tamamen kaçıracaklarından korkuyorlar.

İkinci dalga korkusu tatili sınırlıyor

İngiltere Başbakanı Temmuz ayı sonlarında yaptığı açıklamada, virüsün Avrupa'da ortaya çıkmaya başladığına dair "ikinci dalga" belirtilerinin görüldüğü konusunda uyarmıştı. Londra’daki finans merkezlerinden Canary Wharf’taki bir yatırım bankasının genel müdürü, "İşlerin kızışması ve karantina ihtimaline karşı Ağustos ayı sonunda yurtdışındaki bir tatili iptal ettim. Orada sıkışma riskini göze almak istemezsin" ifadelerini kullandı.

İspanya'nın da aralarında yer aldığı ülkelerde korona virüs vakalarının yeniden artışı nedeniyle insanlar hala dış seyahat kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalırken, Fransa'yı ziyaret eden İngiliz tatilciler dönüşlerinde kendilerini potansiyel bir karantinayla karşı karşıya bulunuyorlar. Buna karşın Financial News ile temasa geçen bir bankacı, evlerindeki "aynı dört duvar arasından kaçmak" istediklerini söylerken, birçok finans çalışanı bir süre İskoçya gibi daha yakın yerlere gittiklerini söyledi.

Londra'da yaşayan bir Güney Afrikalı bankacı, "Ağustos ayında ailemi birkaç haftalığına görmek için eve gitmek gibi büyük planlarımız vardı, ancak onları beklemeye aldık" dedi. Bankacı "İngiltere'de tatile gidiyoruz, ki bunu asla yapmayız ve aynısı olmayacak" sözlerini kaydetti.

Finans çalışanlarına zorunlu izin şoku

 

Finans sektörünün Brexit kâbusu

 

Finans devlerine ırkçılık tehdidi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)