BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman Sachs fena yanıldı!----

Goldman Sachs fena yanıldı!

Goldman Sachs fena yanıldı!
10 Temmuz 2014 - 07:16 www.finansgundem.com

Bu yılki Dünya Kupası'nda sadece Brezilya değil Goldman Sach's da çuvalladı

Dünya ekonomisine ve Türkiye'ye ilişkin tahminlerinde yüksek isabet derecesiyle tanınan ABD'li yatırım bankası Goldman Sach's, sıra futbola gelince fena çuvallıyor. 2010 Dünya Kupası'nda 'şampiyon olur' dediği Brezilya yarı finalde elenen Goldman Sach's için tarih bir kez daha tekerrür etti. Hem de bu kez en acı şekilde: 7-1.

Sabah'ın haberine göre, Mayıs sonunda Dünya Kupası ile ilgili tahminlerini yayınlayan Goldman, bu yıl da Brezilya'nın şampiyon olacağını ileri sürmüştü. Yatırım bankası daha da ileri giderek Brezilya'nın finalde Arjantin'i 3-1 yeneceği tahmininde bulunmuştu. Fakat önceki akşam oynanan maç Goldman'a adeta tokat gibi bir cevap oldu. Goldman'ın final oynamaz dediği Almanya, Brezilya'yı 7-1 yenerek finale çıktı. Goldman, Almanya'nın finale yükselme şansını yüzde 11.4 olarak açıklamıştı. Goldman tarafından yapılan analizde, Brezilya'nın Hollanda, Uruguay ve Almanya'yı yenerek, Arjantin'in ise Ekvador, Portekiz ve İspanya'yı yenerek finale yükseleceği ileri sürülmüştü.

2010'DA DA TUTMADI

Goldman Sach's'ın Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası öncesi yayınladığı raporda yüzde 26.6 ile Brezilya'nın şampiyon olacağı tahmini yapılmıştı. Fakat, Brezilya çeyrek finalde Hollanda'ya yenilerek turnuvaya veda etmişti. Kupayı, Goldman Sachs'ın ikinci favori gördüğü İspanya kazandı.

YATIRIM BANKASININ 2014 TAHMİNLERİ

Brezilya, Hollanda, Uruguay ve Almanya'yı yenerek finale çıkar.
Arjantin, Ekvador, Portekiz ve İspanya'yı yenerek finale yükselir.
Almanya'nın final oynama şansı yüzde 11.4
Brezilya finalde Arjantin'i 3-1 yenip kupayı alır.

ING DE YANILDI

Bu yıl kupayla ilgili tahminlerinde yanılan bir diğer kurum ING oldu. ING'nin ekonomistleri İspanya'nın şampiyon olacağını ileri sürdü. Buna karşılık, İspanya, gruplardan bile çıkamadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)