BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs ABD büyüme tahminini düşürdü----

Goldman Sachs ABD büyüme tahminini düşürdü

Goldman Sachs ABD büyüme tahminini düşürdü
20 Aralık 2021 - 09:16 www.finansgundem.com

ABD'de Başkan Joe Biden'ın ekonomi paketiyle ilgili kilit konumdaki senatör Joe Manchin'in olumsuz tutumu kurumların büyüme beklentilerine de yansıdı. Goldman Sachs, son gelişmelerin etkisiyle ABD'ye ilişkin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti.

Goldman Sachs Group, Senatör Joe Manchin'in Biden'in sosyal harcama ve vergi planına destek vermeyi reddetmesi sonrasında ABD ekonomisi için büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

"Yeniden Daha iyi İnşa Et" tasarısının Kongre'den geçmemesinin 2022 yılında ABD'de GSYH büyümesini azaltacağını savunan Goldman Sachs, daha önce yüzde 3 olarak açıkladığı 2022 ilk çeyrek büyüme tahminini yüzde 2'ye indirdi.

İkinci çeyrek için büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 3'e çeken Goldman Sachs, 3'ncü çeyrek için beklentisini de yüzde 3'ten yüzde 2,75'e düşürdü.

Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius yaptığı değerlendirmede, "Senatör Manchin'in Yineden Daha İyi İnşa Et tasarısına destek vermeyeceğini açıkça ifade etmesi sonrasında bu tasarıya ilişkin öngörülerimizi ekonomik tahminlerimizden çıkardık" dedi.

Manchin Biden'ın paketine yönelik desteğini geri çekti

ABD’de Senatör Joe Manchin, Pazar günü yaklaşık 2 trilyon dolar büyüklüğündeki paketi reddederek Beyaz Saray’ı hazırlıksız yakalamasının ardından, Demokratlara Başkan Joe Biden’ın ekonomik programını canlandırabilmeleri için birkaç seçenek bıraktı.

Beyaz Saray ve Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer şimdi Manchin’in taleplerini yerini getirmek için bazı değişikliklere giderken, aynı zamanda asabi Demokrat üyelerin kalan kısmının desteğini almanın yolunu bulmak zorunda. Bazı ılımlı üyeler, program sayısını azaltarak tasarıyı kırpmayı önerdi, ancak bu durum parlamentonun her iki kanadında kontrolü az bir farkla alan ve rakip önceliklere sahip Demokratları ikna etmeyi zorlaştıracak.

Batı Virginia Demokrat Senatörü Manchin’in açıklaması, Biden ile haftalardır yürütülen müzakereleri takiben ve Senato’nun yeni yılda yeniden gruplaşma umutları ile tatil için oturumlara ara verme kararı almasından bir gün sonra Beyaz Saray’ı savunmasız yakaladı. Açıklamanın sert bir dilde yapılması ve Beyaz Saray’ın da benzer bir şekilde yanıt vermesi, şimdilik ileriye doğru atılacak adımları belirsiz hale getiriyor.

Goldman Sachs Asya’da ESG hamlesini güçlendiriyor

 

Goldman Sachs’tan Bitcoin teminatlı kredi

 

Goldman Sachs: ABD’de istihdam krizi ciddileşebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)