BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarGoldman Sachs’tan Bitcoin teminatlı kredi----

Goldman Sachs’tan Bitcoin teminatlı kredi

Goldman Sachs’tan Bitcoin teminatlı kredi
06 Aralık 2021 - 15:51 www.finansgundem.com

Wall Street’in en büyük bankalarından Goldman Sachs Bitcoin gibi kripto para birimlerinin teminat olarak kullanılabileceği bir kredi çözümü üzerinde çalışıyor.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD bankası Goldman Sachs Bitcoin’i teminat olarak kullanabileceği kurumsal kredi planları üzerine çalışıyor.

CoinDesk'in konuya aşina üç kişiye dayandırdığı haberine göre, Goldman Sachs üç partili repo düzenlemelerinden yararlanarak kripto para birimleri ile doğrudan etkileşime geçme gereği duymadan Bitcoin gibi kripto para birimlerine erişip erişemeyeceğini değerlendiriyor.

Goldman söz konusu üç partili tasviye aracı düzenlemesi üzerinden varlıklarını bilançosunda tutmaya gerek kalmadan Bitcoin’i teminat olarak kullanan müşterilerine kredi vermeyi kolaylaştırabilir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street firmaları her geçen gün büyüyen dijital varlık sınıflarına erişebilmek için oldukça istekli davranıyor. Ancak ABD’deki mevcut bankacılık düzenlemeleri bankaların doğrudan kripto para birimlerine ulaşmasını zorlaştırıyor. Goldman, Citigroup ve Morgan Stanley gibi birçok dev ABD bankası, müşterilerinin kripto alanına yatırımlarını gerçekleştirebilmesi için Bitcoin vadeli işlemleriyle bağlantılı ticaret ürünlerini araştırıyor.

Haberin kaynaklarından birisi konuyla ilgili açıklamasında, “Goldman teminat ve üç partili repo karşılığında kredi verebilmek için onay almaya çalışıyor. Ve eğer bir tasfiye araçları varsa, bilançolarında Bitcoin’e dokunmadan kredi verme işlemlerini tamamlayabiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Goldman Sachs henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Financial News’in haberine göre, ABD’de Silvergate ve Signature Bank gibi daha küçük ölçekli bazı bankalar halihazırda Bitcoin destekli nakit kredileri ve diğer kripto bazlı işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Goldman Sachs Wall Street’in en büyük bankaları arasında kripto varlıkların en güçlü destekçileri arasında sayılıyor. Banka 2018’deki ilk Bitcoin rallisinde kurduğu dijital varlıklar ticaret masasını yakın zamanda yeniden başlattı.

Merkez Londra’da bulunan bankanın Küresel Dijital Varlıklar Birimi, Mathew McDerman yönetiminde, kurumsal müşterileri için borsa ticaret şirketi CME’nin Bitcoin vadelilerinin ve diğer dijital varlıkları ticaretini yapıyor.

Bununla birlikte Goldman Sachs’ın Stratejik Yatırım Birimi de dijital varlıklarla ilişkili girişimlerden hisse alıyor ve müşterilerine düzenli olarak sektör hakkında araştırma ve içgörü sağlıyor.

Morgan Stanley'den yatırımcılara uyarı

 

2021’de borsalara yön veren 5 trend

 

Kripto para piyasasında sert düşüş küçük yatırımcıyı korkuttu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)