BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs: ABD’de istihdam krizi ciddileşebilir----

Goldman Sachs: ABD’de istihdam krizi ciddileşebilir

Goldman Sachs: ABD’de istihdam krizi ciddileşebilir
16 Kasım 2021 - 16:59 www.finansgundem.com

Wall Street devlerinden Goldman Sachs’ın paylaştığı bir rapora göre, sosyal medya platformu Reddit’te yaygınlaşan çalışma karşıtı bir grup ABD’deki istihdam krizinin uzun vadeli olabileceğini işaret ediyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandeminin başından bu yana 5 milyon Amerikalı iş gücünden ayrıldı. Goldman Sachs 3,4 milyon kişinin temelli olarak emekliye ayrılmış olabileceğini tahmin ediyor. 1,7 milyon çalışanınsa işlerine geri dönmesi bekleniyor.

Yahoo Finance’in haberine göre, Goldman Sachs’tan paylaşılan notta ABD’de insanların çalışmaktan memnun olmamasının işgücü için “uzun vadeli bir risk” oluşturduğu belirtildi. Bankanın iktisat birimi sosyal medya platformu Reddit üzerinde yaygınlaşan ‘mantra’ya dikkat çekildi. Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre, Reddit’te ‘Antiwork’ (iş karşıtlığı) başlığı altında toplanan insanlar, “İşsizlik sadece zenginler için değil herkes içindir” sloganını yaygınlaştırıyor.

Antiwork başlığı altında toplanan genç çalışanlar yoğun çalışma şartları sırasında yaşadıklarını ve kendilerini istifa noktasına getiren hikayeleri paylaşıyorlar. Reddit platformu daha önce GameStop hissesini yatırım yapan perakende yatırımcıların etkileşime girdiği WallStreetBets grubuna da ev sahipliği yapmıştı. Antiwork grubu WallStreetBets’in onda biri büyüklüğünde. Ancak Goldman Sachs grubun günlük yorum sayısının WallStreetBets’i geride bıraktığına dikkat çekiyor.

Goldman Sachs notunda, “Bazı çalışanların, gerekli koşulları karşılamak kaydıyla, daha uzun süre işgücünden uzak kalmayı seçebileceği riskini öngörüyoruz” denildi.

ABD’de daha fazla genç insanın işsiz kalmayı tercih etmesi, işgücüne katılım oranlarında sorun oluşturacaktır. Kovid-19'dan önce, temel işgücüne katılım oranı %63,4 seviyesindeydi ve bu oran daha da yükselme belirtileri gösteriyordu. Haziran 2020'den bu yana bu rakam %62 seviyesini geçmekte zorlanıyor.

‘Beni zehirleyen işimi bıraktım’

Antiwork grubu Kovid-19 sonrası istihdam ekonomisinin toparlanması konusunda önemli bir trendin altını çiziyor: çalışan gücü.

ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu'nun verileri son dönemde, rekor oranlarda çalışanın işe girip işten ayrıldığını gösteriyor. Söz konusu verilere göre Eylül ayında 4,4 milyon kişi çalıştığı işyerlerinden ayrıldı. Birçoğu büyük olasılıkla yeni iş buldu. Zira 10,5 milyonluk istihdam açığının olduğu ülkede yeni iş bulmak birçok çalışan için nispeten daha kolay hale geldi.

Çalışanların iş değiştirmesindeki en bariz sebepse maaşlardı. Ancak Antiwork grubu çalışma ortamının önemine de dikkat çekiyor. Grup katılımcıları, yöneticilerden ve müşterilerden haksız muameleye maruz kaldıkları gerekçesiyle istifa edenler hakkında birçok anekdota yer veriyor.

Bir reddit katılımcısı gruba yazdığı bir notta, “Yeni bir işim olmamasına karşın beni zehirleyen işimden istifa ettim. İş piyasasında geçirdiğim bir hafta sonrasında çok daha fazla maaş ödeyen yeni bir iş buldum” ifadelerine yer veriyor.

 

İstihdam krizi devam ederse ABD toparlanamayabilir

 

İngiltere'de işsizlik yüzde 4.3'e geriledi

 

BNP Paribas ABD birimini satmaya hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)