BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGayrimenkule yatırım yapmadan zengin olmanın 5 yolu----

Gayrimenkule yatırım yapmadan zengin olmanın 5 yolu

Gayrimenkule yatırım yapmadan zengin olmanın 5 yolu
16 Ocak 2024 - 17:01 www.finansgundem.com

Servet edinmenin gayrimenkul yatırımları dışında birden fazla yolu bulunuyor. Finansal bağımsızlık hedefleyenlerinse kendilerine en uygun olan yöntemi tercih etmeleri gerekiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Servet edinmenin en geleneksel yolu olarak gayrimenkul varlığı edinme gösterilir. Ancak finansal bağımsızlığa giden yol tek bir patikadan geçmiyor. Diğer bir deyişle her bir insanın farklı bir yöntemle finansal bağımsızlığa ulaşma hikayesi yaratabilir. Go Banking Rates’in haberinde herkesin kullanabileceği beş farklı servet edinme biçimine yer veriliyor.

Servet büyütmek için alternatif stratejiler:

1. Endeks fonları

Çok fazla dokunmayı düşünmediğiniz bir yatırım stratejisi arıyorsanız endeks fonlarını değerlendirebilirsiniz. Söz konusu fonlar belirli bir endeksin genel performansını taklit etmeye odaklanır. İnternet ve yapay zeka gibi teknolojilerin büyümesi tarihsel olarak piyasalardaki üretkenliği artırır ve genel borsa getirilerinde tutarlı yükselişleri beraberinde getirir. Bu süreçte ABD borsalarındaki pasif bir yatırımcı dolar üzerinden ortalama %7 ila %10'luk bir uzun vadeli yıllık getiri elde edebilir.

2. Bireysel emeklilik yatırımları

Emeklilik hesaplarına yarım yapmak güçlü bir servet oluşturma aracı olarak kullanılabilir. Vergi, işveren avantajları ve bileşik faiz gibi imkanlardan yararlanan yatırımcılar zaman içerisinde önemli bir servet biriktirebilir. Yüksek maaş alan bireylerse bireysel emeklilik katkılarını artırmak gibi stratejik manevralarla vergi verimliliğini artırarak emeklilik tarihine kadar yüksek piyasa getirileri elde edebilirler.

3. Kısa sürede çok iş değiştirmek

Stratejik olarak kısa sürede iş değiştirmek de gelir artırmak için güçlü bir yöntemdir. Bir şirketin işe alım bütçesinin çalışanları elde tutma bütçesinden genellikle daha fazla olduğunu kabul eden bu çalışanlar söz konusu bütçelerden yararlanmaya çalışır ve daha yüksek maaşlar için pazarlık masasına oturmaya eğilimlidir. Yaptığınız işin piyasa değerini anlamak, becerilerinizi sürekli olarak geliştirmek sık iş değiştirmeye açık olmak bu yöntem için gereken kriterlerdir.

4. ‘Sıkıcı’ işletmelere yatırım yapmak

İklimlendirme işletmeleri, kuru temizleyiciler veya sıhhi teslimat hizmetleri gibi ‘sıkıcı’ işlere yatırım yapmak beraberinde benzersiz fırsatları da getirir. Söz konusu sektörlerdeki birçok işletme baby boomer kuşağına ait. İşletmeler önemli kârlar elde ediyor, ancak halefleri bulunmuyor. Söz konusu işletmeleri satın almak ve sistematikleştirmek önemli getiriler elde etmenizi sağlayabilir. İş yüküne ve içerdiği tüm risklere rağmen bu alanda rekabet eksikliği var. Dolayısıyla çaba göstermeye istekli olanlar için bu işletmeler cazip bir seçenek haline geliyor.

5. Ek işler

Bir ek işte çalışmak veya bir küçük işletme oluşturmak ek gelir elde etmenin mükemmel bir yolu olabilir. Para kazanmak için farklı yolları test etmek sizin için neyin daha iyi olduğunu bulmanızı sağlayacaktır. İster serbest çalışın, ister bir şey üretin veya bir hizmet sunun, elde edeceğiniz ek gelir kazancınızı aktif olarak artırma fırsatı sağlar. Bu arada ek işletmenizi ölçeklenebilir bir işletmeye dönüştürüp dönüştüremeyeceğinizi ve uzun vadede değer sağlayıp sağlayamayacağınızı da düşünmeniz faydalı olabilir.

Özetle finansal bağımsızlığa giden tek yol gayrimenkul zenginliğinden geçmiyor. Servet oluşturmak ve gelir yöntemlerinizi çeşitlendirmek sağlam ve esnek bir finansal geleceğe ulaşmanızı sağlayabilir. Önemli olansa hedeflerinize, risk toleransınıza ve uzun vadeli vizyonunuza uygun bir yaklaşım bulmaktır.

Kredi kartı kullanırken bu 3 hatayı yapmayın!

 

Finansal bağımsızlığın 5 adımı

 

Artan kira fiyatları ömürden yiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)