BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGameStop çılgınlığı fintekler için bir uyarı----

GameStop çılgınlığı fintekler için bir uyarı

GameStop çılgınlığı fintekler için bir uyarı
02 Şubat 2021 - 17:58 www.finansgundem.com

GameStop çılgınlığı, fintek sektörü için bir uyarı niteliği taşıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz hafta Reddit’in WallStreetBets isimli sayfasında bir araya gelen amatör yatırımcılar, GameStop hisselerini yükseltti. Hedef Wall Street’ti. Reddit’in ve komisyonsuz borsa işlemleri imkanı tanıyan Robinhood’un mobil uygulaması sayesinde, GameStop’u açığa satan serbest fonları sıkıştırmayı başardılar.

Bu amatör yatırımcılar aynı zamanda bilmeden Robinhood’da da sıkışma meydana getirdi. GameStop hisselerine yönelik işlemlerdeki aşırı volatilite şirketin depozito gerekliliklerini 10 kat arttırmasına neden oldu ve şirket GameStop hisselerine yönelik işlemleri bir süreliğine durdurmak zorunda kaldı. Bu süreçte ise şirketi destekleyen risk sermayedarlarından ek sermaye talebinde bulundu.

Robinhood’un müşterileri ise piyasalara erişimlerinin engellenmesi nedeniyle öfkelendi. Robinhood, “herkes için finansı demokratikleştirmeyi” vaat etmişti. App Store ve Google Play’de verilen on binlerce düşük puan, şirketin puanını kısa bir süre için aşağı çekti. Bir müşteri ise, şirket hakkında dava açtı.

Fintek sektörü uzun süredir geleneksel bankaların hizmet etmediği ya da görmezden geldiği düşük gelirlilere hizmet verme önceliğiyle dikkati çekmişti. Robinhood bu fikre birçok fintek şirketinden daha fazla sahip çıktı ve İngiliz efsanelerine konu olan hırsızın ismini seçti. Robinhood hikayeleri, zenginden alıp, fakire vermesiyle bilinir. Ancak toplum sistemin kendilerine karşı olduğunu giderek daha fazla düşünmeye başladığında, insanların güvenini kazanmak için popülist bir misyon açıklaması yeterli olmuyor.

Finans sektörü ise Edelman Güven Barometresi’ne göre sosyal medyayla birlikte en az güven duyulan sektörlerden bir tanesi. Dolayısıyla insanların tepkisini fintek şirketlerine yöneltmesi şaşırtıcı değil. “Fintek” kelimesi modern finansal hizmetler için kullanılıyor, bu nedenle Forbes’un haberine göre fintek şirketlerinden hizmet alan kişilerin, kullanıcı değil, müşteri olduğunun kabul edilmesi gerekiyor.

Müşteri odaklı iş modelleriyle övünen fintek şirketleri, ürünlerini ve sundukları deneyimleri bu şekilde planladığı sürece geleneksel bankalara oranla daha yüksek başarı gösterebilir.

GameStop çılgınlığına kapılıp gümüş almak doğru mu?

 

Batık yatırım şirketi BoE Başkanı’nı ateş hattında bıraktı

 

ABD fintek alanında Avrupa’yı nasıl geride bıraktı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)