BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFüze Kalkanı'nda flaş gelişme----

Füze Kalkanı'nda flaş gelişme

Füze Kalkanı'nda flaş gelişme
15 Ocak 2014 - 16:01 www.finansgundem.com

Türkiye'nin, topraklarında konuşlanmasına izin verdiği füze savunma sisteminin İsrail'e koruma sağlayacak...

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, Türkiye'nin, topraklarında konuşlanmasına izin verdiği füze savunma sisteminin İsrail için koruma sağlamayacağı yolunda ittifakın verdiği güvenceyi benimsediğini söyledi. Vershbow İsrail'de katıldığı bir güvenlik konferansında, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın itirazlarının ardında Türkiye'nin bu konuda yaşadığı bir yanlış anlamanın yattığını belirtti.
Vershbow, Türkiye'deki NATO radarıyla, İsrail'de kurulu olan ve İran'dan gelebilecek füze saldırılarını tespit edecek bir sistemin karıştırıldığını söyledi.
"Sanıyorum (Türkiye'deki) NATO sisteminin İsrail'i koruyacağı ve böylece İsrail'de bulunan bazı varlıkların NATO savunma sistemine dahil olacağı yolunda bir yanlış anlama oldu. Aslında bu ikisi tamamen ayrı sistemler."
Üç yıl önce sızdırılan bir Amerikan diplomatik yazışmasında, Erdoğan'ın Türkiye'deki NATO kalkanının İran'a yönelik bir İsrail füze saldırısını koruma işlevi göreceğinden kaygı duyduğu belirtilmişti.
Vershbow, "Sanırım bu konu artık önemini kaybetti. Türk kamuoyunun bazı kesimlerinde hâlâ sorun olabilir ancak Türk hükümeti artık füze savunmasını destekliyor" dedi. Türkiye NATO'nun balistik füze savunma sisteminin erken uyarı radar tesislerinin kendi topraklarında konuşlanmasına 2011 yılında onay vermişti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hoo hoo hooooo..15 Ocak 2014 21:03

    Evet AKP sempatizanları..İsraili resmen koruyorsunuz artık.. Kime karşı Müslüman Arap kardeşlerinize karşı...