BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa Merkez Bankası resesyondan kurtulma tarihini açıkladı----

Fransa Merkez Bankası resesyondan kurtulma tarihini açıkladı

Fransa Merkez Bankası resesyondan kurtulma tarihini açıkladı
09 Şubat 2023 - 08:09 www.finansgundem.com

Fransa Merkez Bankası Baş Ekonomisti Garnier, "Önümüzdeki haftalarda veya aylarda öngörülemeyen bir şok olmazsa, bu, resesyon riskinin ortadan kaldırılabileceği anlamına gelir." dedi.

Fransa Merkez Bankası bu kış resesyon ihtimalini dışladı. 8.500 firmanın katıldığı bir ankete göre, tüm sektörlerde ekonomik aktivite ocak ayında iş dünyası liderlerinin önceden tahmin ettiğinden daha fazla ilerledi.

Şubat ayı için hizmetlerde hafif bir ilerleme, sanayide istikrar ve inşaatta düşüş ile hızın yavaşlayacağı tahmin ediliyor

Merkez Bankası Baş Ekonomisti Olivier Garnier, "İlk ders, anketimizin her ay ekonominin iyi bir dayanıklılığını gösterdiğidir. Önümüzdeki haftalarda veya aylarda öngörülemeyen bir şok olmazsa, bu, resesyon riskinin ortadan kaldırılabileceği anlamına gelir." dedi.

Ulusal istatistik kurumu Insee de, ekonominin hem birinci hem de ikinci çeyrekte %0,2 büyüyeceğini tahmin ederek durgunluk ihtimalini dışladı.

Fransa Merkez Bankası, anketin kapsamının henüz kesin tahminler yapmasına izin vermediğini, ancak yılın ilk üç ayındaki büyümenin biraz olumlu olabileceğini kaydetti.

Fransa'da resesyon riski hafifliyor

 

Fransa'da resesyon bekleniyor

 

Avrupa ekonomisi büyük krizde!

 

Avrupa ekonomisi durgunluk sinyalleri veriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)