BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa'da resesyon riski hafifliyor----

Fransa'da resesyon riski hafifliyor

Fransa'da resesyon riski hafifliyor
11 Ocak 2023 - 10:55 www.finansgundem.com

Fransa'da resesyon riski, ana sektörler direnç gösterdikçe hafifliyor. Yaklaşık 8.500 firmanın katıldığı bir ankete göre, aralık ayında ülkenin ana iş sektörlerinde aktivite beklenenden fazla gelişti.

Fransa Merkez Bankası'nın anketine göre, Fransa'nın ekonomisi 2022'nin sonunda büyümeye devam etti ve yükselen enerji fiyatlarından kaynaklanan ters rüzgarlara rağmen yılın ilk haftalarında bir daralmadan kaçınabileceğini gösterdi.

Yaklaşık 8.500 firmanın katıldığı aylık ankete göre, aralık ayında ülkenin ana iş sektörlerinde aktivite beklenenden fazla gelişti ve son çeyrek için ekonomik büyümeyi yaklaşık %0,1'e getirdi. Şirket yöneticileri ocak ayında sanayi ve hizmetlerde genişlemenin devam etmesini ve inşaatta istikrarın sürmesini bekliyor. Kurum, sanayide ve özellikle inşaatta arz yönlü zorlukların da azaldığını belirtti.

Fransa Merkez Bankası Baş Ekonomisti Olivier Garnier, "Bu, dayanıklılığı doğruluyor ve daha da uzun sürüyor" açıklamasını yaptı.

Euro bölgesinin en büyük ikinci ekonomisine ilişkin rapor, 2023'ün beklendiği kadar kötü geçmeyebileceğine dair göstergelere katkıda bulunuyor. Goldman Sachs ekonomistleri, ekonominin 2022'nin sonunda daha dirençli hale gelmesi ve doğalgaz fiyatlarının keskin bir şekilde düşmesi nedeniyle para biriminde resesyon tahminlerini düşürdü.

Bank of France, aylık belirsizlik göstergesinin de aralık ayında bir miktar hafiflediğini ve işletmelerin nakit pozisyonlarının istikrar kazandığını bildirdi.

Fransa'da resesyon bekleniyor

 

Fransa'da ekonomik aktivite düşüşte

 

Fransa'da ekonomik toparlanma sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)