BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa ekonomisi büyük krizde!----

Avrupa ekonomisi büyük krizde!

Avrupa ekonomisi büyük krizde!
26 Eylül 2022 - 09:36 www.finansgundem.com

İngiliz düşünce kuruluşu Economist Intelligence Unit, 2023 büyüme oranının Fransa'da %0,3, İngiltere'de %-0,6, Almanya'da %-1 ve İtalya'da %-1,3 olacağını tahmin ediyor.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ukrayna’yı işgale kalkışan Rusya'ya yönelik yaptırımlar, ekonomik gücünün hızla küçüldüğünü “gören” Avrupa'nın en akut sorunlarını gün yüzüne çıkardı. İşletmeler yüksek elektrik maliyetlerini karşılayamıyor, halkın satın alama gücü giderek geriliyor.

Zerohedge tarafından hazırlanan bir rapora göre , Birleşik Krallık'taki işletmelerin %60'ı yüksek elektrik fiyatları nedeniyle "lokavt"ın eşiğinde . Aynı zamanda fabrikaların %13'ü çalışma saatlerini azaltırken, %7'si faaliyetlerini geçici olarak askıya aldı.

Almanya'da , Leibniz Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nün verilerinin gösterdiği gibi, ağustos ayında iflas edenlerin sayısı (şirket veya şahıs olarak) %26 arttı. Sonbahar boyunca, özellikle enerji sektöründe üretim maliyetleri sürekli arttığı için ilgili sayının daha da artması bekleniyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz , birçok Alman'ın akaryakıttan gıdaya fiyat artışları sarmalıyla karşı karşıya olduğunu itiraf etti. Ve en önemlisi, çoğu Avrupa ülkesinde "resim" aynı.

Zerohedge tarafından savunulan birçok uzman, Nord Stream 1 boru hattının tamamen ve geri döndürülemez şekilde kapatılmasının Avrupa'ya son birkaç on yılın en kötü enerji krizine neden olacağını tahmin ediyor.

Goldman Sachs'a göre , elektrik ve ısıtma fiyatlarındaki artışlar 2023'ün başlarında zirve yapacak ve krizin kümülatif maliyeti 2 trilyon euro daha genişleyecek.

Gaz, ısıtma ve elektrik için artan maliyetler , Avrupalıların yaşam standartları üzerinde oldukça olumsuz bir etkiye sahiptir. Ancak daha da endişe verici olan, yüksek enerji maliyetleri nedeniyle daha pahalı olan Avrupa ürünlerinin rekabet gücünün hızla düşmesi.

Avrupa ekonomisi bu bağlamda resesyona doğru gidiyor . Eylül ayı başlarında Deutsche Bank , Almanya'nın artık resesyondan kaçınamayacağını itiraf etti. Avrupalı teknoloji şirketleri şimdiden yüksek maaşlı yöneticilerin sayısını azaltıyor.

S&P uyardı! Avrupa'da resesyon derinleşebilir

 

Avrupa'ya enerji krizinin maliyeti 500 milyar euro

 

Avrupa’nın yeni altını: Kömüre hücum!

 

Avrupa'da yeterli miktarda gübre kalmadı

 

'Avrupa enerji krizinin asıl kazananı ABD’dir'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)