BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFortune 500 Türkiye Gala Gecesi----

Fortune 500 Türkiye Gala Gecesi

Fortune 500 Türkiye Gala Gecesi
12 Eylül 2013 - 19:09 www.finansgundem.com

Fortune 500 Türkiye Gala Gecesi Türk iş dünyasını bir araya getirdi. Geceye ödüller ve panel damgasını buldu

FINANSGUNDEM.COM
Türkiye’nin en prestijli ekonomi dergisi Fortune’un organizasyonu ile 11 Eylül Çarşamba günü gerçekleşen Fortune 500 Türkiye Gala Gecesi’nde, Fortune 500 listesinde performanslarıyla dikkat çeken şirketlere ödül verildi. Shangri-la Bosphorus Istanbul’da gerçekleşen gecede, ana listedeki ilk üç şirketin ve performans kriterlerine göre öne çıkan kuruluşların yöneticilerine ödülleri sunuldu.

Net satışlarına göre, Türkiye’nin en büyük şirketlerini sıralayan Fortune 500 listesinde ilk üç sırada yer alan Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ),  OMV Petrol Ofisi A.Ş ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.yöneticileri ödüllerini aldılar. Ayrıca, “Sırasını En Fazla Yükselten Şirketler” kategorisinde Dumankaya İnşaat San. ve Tic. A.Ş., “Kârını En Fazla Artıran Şirketler” kategorisinde İhlas Holding A.Ş., “En Yüksek Kâr Açıklayan Şirketler” kategorisinde Türk Telekomünikasyon A.Ş., “Satışlarını En Çok Artıran Şirketler” kategorisinde İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş. ve “En Fazla İhracat Yapan Şirketler” kategorisinde Türk Hava Yolları A. O. ödüle layık görüldü.
Gecenin ana sponsoru olan Turkcell'in mobil teknoloji özel ödülü ise Selçuk Ecza Deposu'na takdim edildi.
AĞAOĞLU: ŞEFFAF VE OBJEKTİF BİR SIRALAMA
Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Ali Ağaoğlu, Fortune 500 Gala Gecesi ile Türk iş dünyasının liderlerinin buluştuğu ve Fortune dergisinin analiz yapısını iş dünyası ile paylaştığı bir ekonomi platformu yaratma düşüncesi ile yola çıktıklarını belirtti. Ağaoğlu, “Fortune 500 Türkiye, Türkiye’de ilk kez şirket isimlerinin saklanmadığı, tüm finansal verilerin eksiksiz olduğu, bilimsel ölçülerle hazırlanan, şeffaf ve objektif bir şirket sıralamasıdır. Fortune 500 Türkiye sıralaması, 3 binin üzerinde şirketle tek tek görüşülerek elde edilen bilanço ve gelir tabloları üzerinden doğru ve sağlıklı analizlere dayanan bir araştırmadır” dedi.
KARLI BÜYÜME NASIL SAĞLANIR
Gala gecesinin odak noktalarından biri de “Parasal daralma sürecinde, sürdürülebilir kârlı büyüme nasıl sağlanır?” konulu panel oldu. Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Ali Ağaoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen panelde İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Temel Kotil, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Değer Kazandırma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Yapı Kredi Bankası Eski Genel Müdürü Burhan Karaçam konuşmacı olarak yer aldı.
Panelin giriş konuşmasında 2011 yılında TL’nin değer kaybetmesi nedeniyle yüksek faaliyet dışı zarar yazan şirketlerin 2012 yılında ise faiz düşüşü ve kurun olumlu etkisiyle yüksek kâr yazdığına dikkat çekildi. Kurun ve faizin yeniden tırmanışa geçtiği bugünkü konjonktürde, gelişmiş ülkelerin para musluklarını kısmasının da etkisiyle, önümüzdeki dönemde finansman koşullarının daha da zorlaşacağı vurgulandı.

AKAT: TÜRKİYE İÇİN OLUMLU BİR DURUM

 Buna rağmen, panelde gerçekçi ancak iyimser bir bakış hakimdi. Türkiye’nin çok daha sert devalüasyonlar yaşadığını belirten Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, “Bugün dolar 10 kuruş arttığı için kaygı duymak çok da anlamlı değil” dedi. Dünyadaki bol para döneminin sonuna gelindiğini belirten Akat, “Küresel kriz sürecinde başlayan bol para döneminin sona ermesi normal. Zaten bu politikaların bir gün sonuna gelineceği biliniyordu. Finansal piyasalar bunu bildiği halde bilmiyormuş gibi şaşırıyor” diye konuştu.
 Bol para döneminin sona ermesinin kaygı verici olmaması, aksine iyi bir haber olarak algılanması gerektiğine dikkat çeken Akat, “Bugün ne söyleniyor; Amerika toparlanıyor, Avrupa ekonomisi iyiye gidecek. Böyle bir durumda ticaret artacak, ihracat artacak, dolayısıyla şirketlerin üretimi artacak. Bu iyileşme Türkiye için de olumlu bir durum” dedi.  
ÖNÜMÜZDEKİ 10 YIL ÇOK DAHA ZOR
“Amerika Merkez Bankası’nın son 5 yılda bastığı para 95 yılda bastığı paranın 3 katı.  Bu para basma işinin sonuçlarını biz çok iyi biliyoruz. 80’li yıllarda, 90’lı yıllarda para bastığımız için neler yaşadığımız ortada… FED’in bu para basma işine bir son vermesi bekleniyordu. Piyasalar neden şaşırıyor anlamıyorum. Ben de onların şaşırmasına şaşırıyorum” diyen Prof. Dr. Asaf  Savaş Akat, sözlerine , “Geçen 10 yılda para bolluğu nedeniyle yaşanan ekonomideki rahatlık artık olmayacak. Önümüzdeki 10 yıl çok daha zor olacak” diye devam etti.
Türkiye’nin mali disiplini nedeniyle avantajlı bir durumda olduğunu belirten Akat şunları söyledi: “Son yıllarda fazla yemek yeniyordu, yeni dönemde bu normale dönecek. Türkiye’nin meselelere kısa dönemli finansal gözlükler yerine daha uzun dönemli reel sektör penceresinden bakması lazım. İşine odaklanan, doğru yönetim stratejisi kuran inovatif şirketler için kaygı verici bir süreç söz konusu değil.”
KARAÇAM: FİNANSAL RİSKİ YÖNETMENİN ÖNEMİ ARTTI
Değer Kazandırma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karaçam, bugünkü konjonktürde, finansal riskleri yönetmenin öneminin daha da arttığı belirterek, şirketlerin alması gereken önlemleri sıraladı. Karaçam, “Finansal riskleri iyi yöneten, doğru stratejileri uygulayan şirketler, makro düzeydeki olumsuzluklara rağmen sapasağlam yollarına devam eder” dedi.
KOTİL: KAR HAREKETLERİNE DİKKAT
Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Temel Kotil ile Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Süreyya Ciliv, önümüzdeki dönemde şirketlerin stratejilerinde merkeze konması gereken bir noktaya dikkat çektiler: “Global düşünmek.” Temel Kotil, bunu Türk Hava Yolları üzerinden örnekleyerek, “Dünya çapında çok sayıda destinasyona uçuş gerçekleştirmemiz sayesinde, kur hareketlerinden minimum düzeyde etkilenmeyi başarıyoruz” dedi.
CİLİV: GELECEĞİN İŞLERİNE İYİ YATIRIM
Süreyya Ciliv ise “Şirket ve holdinglerimizin; makro seviyedeki gelişmeler karşısında karamsar olmak yerine müşteriye odaklanarak, segmente özel ürün ve hizmetler geliştirerek, geleceğin iyi işlerine yatırım yaparak Türkiye’yi ve Türkiye ekonomisini daha da iyi bir konuma getireceğine inanıyorum” dedi.
Fortune 500 şirketlerinin üst düzey yöneticileri, Türkiye’nin seçkin iş adamları ve ekonomistlerin katılımcı olarak yer aldığı Fortune 500 Türkiye Gala Gecesi, ana sponsor Turkcell’in yanı sıra Samsung, Mercedes-Benz, FreyWille ve BMS tarafından desteklendi
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)