BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriFintek devriminin getirdiği 3 yenilik----

Fintek devriminin getirdiği 3 yenilik

Fintek devriminin getirdiği 3 yenilik
05 Mayıs 2021 - 16:53 www.finansgundem.com

Fintek ismiyle bilinen finans teknolojisi şirketleri, son yıllarda oldukça yaygınlaştı. Artık hükümetler ve özel bankalar da finans işlemlerinde teknolojinin gücünü kullanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintek şirketleri son yıllarda finans sektörünün oldukça dikkat çekici bir alanı haline geldi. Bir zamanlar karmaşık uluslararası işlemlerle ilişkilendirilirken, fintek şirketlerinin yaygınlaştırdığı teknolojik gelişmeleri şimdi hem hükümetler hem de bankalar kullanıyor. Dijital yeni nesil bankalar ve mobil yatırım platformları gelişmeye devam ederken, finans işlemlerinin bir daha asla eskisi gibi olmayacağı görülüyor.

Ancak fintek şirketlerinin yarattığı değişim rüzgarından etkilenecek olanlar yalnızca bankalar değil. Pazara giren yeni çözümler ve platformlarla birlikte tüketicilerin hayatı da dijitalleşmeyle iç içe geçiyor ve tüketicilerin para yönetimi, harcama, birikim ve kredi gibi işlemleri de dönüşüyor. İşte fintek devriminin tetiklediği üç değişim ve sağladığı faydalar.

1) Gelişen platformlar oyunu değiştiriyor

Fintek şirketleri birbirinden bağımsız yazılım ve bankacılık algoritmalarının bir araya gelmesiyle ortaya çıkmış olsa da, o dönemden bu yana kullanım kolaylığı sağlayan mobil uygulamalar ve platformlara dönüştü. Bankacılık, yatırım, kredi ve birikim için farklı platformlara yönelmek yerine, İngiliz tüketicisi şimdi tüm bu hizmetleri toplu halde sunan sistemlerden yararlanabiliyor.

Tech Crunch’ın haberine göre, bu durum ise bankaların sosyal medya aracılığıyla görüntülü destek hizmeti sunmasında dikkati çekiyor. Bankalar mevcut hesap sahiplerinin bankacılıkla ilgili temel sorunlarını, sosyal medya kanalları üzerinden çözmek için çaba harcıyor. Daha önce yüz yüze iletişimle gerçekleştirilen bankacılık hizmetlerinin dijitalleşmesi ise fintek şirketlerinin yarattığı etkinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

2) Bireysel krediler her zamankinden daha hızlı

Fintek şirketlerinin sağladığı avantajlardan yalnızca tüketiciler faydalanmıyor. Kredi kurumları ve diğer Finans kurumları da önemli ölçüde hızlanan ödemelerin faydasını görüyor ve kredi alanlar şimdi banka hesaplarında kredilerinin onaylanmasından dakikalar sonra paralarına erişebiliyorlar.

İtibarlı bir online kredi kuruluşundan kredi başvurusu yaparak, kredi alanlar birçok başvuru yapma zahmetinden de kurtulabilir. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, bazı kredi kuruluşları başvuru almadan önce, kimlerin başvuru yapabileceği konusunda oldukça açık kriterler belirliyor. Kısa vadeli kişisel kredilerin hızlı bir şekilde erişilebilmesiyle, geleneksel bankalar için rekabet artıyor.

3) Yatırım tavsiyesine hızlı erişim

Fintek hareketinin temel hedeflerinden biri de toplumun daha önceki dönemlere kıyasla çok daha büyük bir bölümüne finans hizmetleri sunmaktı. Yatırım alanı ise teknolojinin bu alanda fayda sağladığını gösteriyor. Tüketicilerin şimdi yatırım tavsiyesine erişim sağlaması eskiye kıyasla çok daha kolay ve ucuz.

Yeni teknolojiler yatırım alanını tamamen demokratikleştirdi. Kolayca erişim sağlanabilen mobil yatırım platformları ve yatırım tavsiyeleri, herkesin borsalarda hisse yatırımı yapmasına imkan tanıyor.

Bankalarda şubeler de çalışanlar da azaldı

 

TEB'de şubelerin çalışma saatleri güncellendi

 

Türk CEO’lu fintek şirketi FCA onayını aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)