BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriTürk CEO’lu fintek şirketi FCA onayını aldı----

Türk CEO’lu fintek şirketi FCA onayını aldı

Türk CEO’lu fintek şirketi FCA onayını aldı
05 Mayıs 2021 - 15:43 www.finansgundem.com

Sosyal medya fenomenleriyle yaptığı pazarlama kampanyası nedeniyle FCA’le başını derde sokan fintek şirketi Lanistar, finansal işlemleri gerçekleştirebilmesi için ihtiyacı olan yetki belgesini aldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl piyasa düzenleyicilerle olan sıkıntılı bir dönemi atlatan İngiltere merkezli fintek şirketi Lanistar akıllı telefon ödeme hesaplarının oluşturulması konusunda İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi’nin (FCA) onayını aldı. İngiltere’nin en üst piyasa düzenleyicisi CEO’su Gürhan Kızılöz olan fintek şirketine kartlı ödemelerde elektronik para yönlendirme acentesi olarak yetkilendirdi. Buna göre Lanister bankacılık ortağı Modulr’ın lisansını kullanarak ödeme işlem yapabilme yetkisi aldı.

Lanistar geçtiğimiz sene Modulr ile arasında resmi bir sözleşme imzalamadan şirketin hizmetlerini kullandığını söylemesi ve yetkilendirme sürecini tamamlamadan bankacılık hizmetleri vadetmesi gerekçesiyle FCA’yle başını derde sokmuştu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Türk CEO’lu Londra merkezli fintek şirketi 2020’nin sonlarına doğru spot ışıklarını üzerinde topladı. Şirket dünyaca ünlü sosyal medya fenomenlerini dahil ettiği pazarlama kampanyasıyla FCA’in dikkatlerini üzerine çekmişti.

İşlerin tekrar rayına oturduğu görülen Lanistar şirketinin ilk olarak Ocak 2021 için söz verdiği ödeme kartlarının lansmanını bu yıl içerisinde yapacağını açıkladı.

FCA Kasım ayında Lanistar’ın aktiviteleri hakkında bir uyarı yayınlamış, yetkisiz olduğu gerekçesiyle tüketicilerin bu start-up firmasıyla iş yapma konusunda dikkatli olmaya çağırmıştı. Lanistar’dan yapılan açıklamada söz konusu uyarının FCA’yle yapılan görüşmeler sonucunda geri alındığı belirtilmişti.

4 Mayıs tarihinde onay almasına rağmen Lanistar’ın internet halen şirketin FCA tarafından müşterilere finansal hizmetler yürütmekte yetkisinin olmadığı ve yetkili ortak firmalarının gerekli anlaşmaları sonlandırma sürecinde olduğu uyarısı bulunuyor.

Faaliyetlerini desteklemek için geçen yıl arkadaşlarından ve ailesinden 15 milyon sterlin topladığını açıklayan CEO Kızılöz, Revolut, Starling Bank ve Monzo'nun toplamından daha yüksek olan 10 milyar sterlinlik bir değerleme elde etme yolunda olduğunu iddia etti.

Lanistar, Londra, Makedonya ve Atina'da üç ofis üzerinde 100'den fazla çalışanı olduğunu açıkladı. Şirket, ödeme kartlarını piyasaya sürüldükten sonra bu yılın sonuna kadar 400 çalışana ulaşmayı planlıyor.

İş dünyasının gözü fintek şirketlerinde

 

İngiliz finans otoritesi Lanstar’a yönelik suçlamayı kaldırdı

 

Türk CEO’lu ünlü şirkete suçlamalar bitmiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)