BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank’ın iç denetimine tam not----

Finansbank’ın iç denetimine tam not

Finansbank’ın iç denetimine tam not
02 Eylül 2013 - 18:52 www.finansgundem.com

Uluslararası İç Denetim Enstitüsü kriterleri doğrultusunda, Finansbank'ın kalite standartları uygunluğu onaylandı

Uluslararası İç Denetim Enstitüsü (IIA) kriterleri doğrultusunda PricewaterhouseCoopers tarafından yapılan değerlendirme ile Finansbank’ın iç denetim faaliyetlerinin uluslararası kalite standartlarına uygunluğu onaylandı.
Müşterilerine sunduğu ürün ve hizmet süreçlerinde ‘Bizce Mümkün’ yaklaşımını benimseyen Finansbank’ın iç denetim sistemi ve uygulamalarının uluslararası standartlara uygunluğu belgelendi. Uluslararası İç Denetim Enstitüsü (IIA) kriterleri doğrultusunda PricewaterhouseCoopers (PWC) tarafından yapılan değerlendirme ile Finansbank’ın iç denetim faaliyetlerinin uluslararası kalite standartları doğrultusunda gerçekleştirildiği onaylandı.
Finansbank Teftiş Kurulu Başkanlığı, bankanın iç denetim faaliyetlerinin uluslararası kriterlere uygunluğunu değerlendirmek amacıyla PricewaterhouseCoopers’a kalite güvence denetimi yaptırdı. Denetlemenin ardından Teftiş Kurulu faaliyetlerinin uluslararası iç denetim standartlarına uygun olduğu (Generally Conforms)  sonucuna varıldı.
Finansbank’ın iç denetim sisteminin, uygulamalarının ve süreçlerinin detaylı olarak değerlendirilmesinin ardından, Teftiş Kurulu’nun faaliyetleri, süreçleri, yönetmelikleri, görev tanımları, kontrol noktalarının kapsamı, uzaktan denetim faaliyetleri, eğitim politikası, performans değerlendirme süreci ve işe alım politikası incelendi. Ayrıca yıllık denetim planına baz oluşturan risk değerlendirme, öz değerlendirme ve izleme faaliyetleri ile raporlama süreci, performans değerlendirme göstergeleri gözden geçirildi ve standartlara uygunluğu belgelendi.
Finansbank Teftiş Kurulu Başkanı Ersin Emir: “PWC’nin değerlendirmesi sonucu Teftiş faaliyetlerimizi uluslararası iç denetim standartlarına uygun yürüttüğümüzü tescil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu bizim için birkaç açıdan çok önemli. Öncelikle, bu değerlendirme ile tüm paydaşlarımıza Finansbank’ta uluslararası standartlarda denetim yapıldığına dair bir güvence vermiş olduk. Bunun da ötesinde, uzunca bir süredir zaten uygulamakta olduğumuz denetim metodolojimizin uluslararası standartlarda olduğunu kendi içimizde de teyit ettik. Bundan sonra hedefimiz, tescilini sağladığımız kalite seviyesinden ödün vermeden, tüm paydaşlarımıza değer katacak yenilikçi yaklaşımları hayata geçirmeye devam etmek olacaktır.” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)