BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinansbank satılacak mı satılmayacak mı?----

Finansbank satılacak mı satılmayacak mı?

Finansbank satılacak mı satılmayacak mı?
06 Mart 2013 - 06:46 www.finansgundem.com

Alexandros Tourkolias, NBG’nin zorda olduğu ve Finansbank’ı satacağı yönündeki söylentilere son noktayı koydu

Yunanistan’ın en büyük bankası ve Finansbank’ın da sahibi olan National Bank Of Greece (NBG) CEO’su Alexandros Tourkolias, kriz nedeniyle NBG’nin zorda olduğu ve Finansbank’ı satacağı yönündeki söylentilere son noktayı koydu.
Tourkolias, “Türkiye’deki yatırımımızdan ve Finansbank’ın performansından son derece memnunuz. Daha uzun yıllar Türkiye’deyiz. Herhangi bir satış söz konusu değil” dedi. Hürriyet'in haberine göre, ikinci Türk-Yunan İş Forumu’na katılmak için İstanbul’a gelen Tourkolias, “Size söz veriyorum yanımda gördüğünüz Finansbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı dostum Ömer Aras ile daha çok uzun yıllar birlikte çalışacağız” diye konuştu. Tourkolias, şunları kaydetti: “Türkiye’de çok iyi bir yatırım deneyimi yaşadık. Finansbank bizim grubumuz içinde çok önem verdiğimiz bir yatırımımız.”
HİÇ KÂR TRANSFER ETMEDİK
Finansbank’ın üst yönetiminden her kademedeki çalışanına kadar tüm ekibine büyük saygı duyduğunu belirten Tourkolias, ‘Finansbank’ın NBG’nin güçlenmesine katkı sağlıyor’ şeklindeki yorumlara şu cevabı verdi: “Elbette Finansbank bizi güçlendiriyor. Ancak biz halen Türkiye’ye yatırım yapıyoruz. Henüz bir kâr transferi yapmış değiliz.”
902 milyon TL kâr etti 1224 kişiyi  işe aldı 
Finansbank, 2012 yılında 902 milyon TL net kâr elde etti. Özkaynaklarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artırarak 7 milyar 325 milyon TL’ye çıkaran Finansbank’ın sermaye yeterlilik oranı da yüzde 18.92 seviyesinde gerçekleşti. Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2012 yılında ekonomiye yönelik kontrollü bir yavaşlama öngördüklerini hatırlatarak, “Kontrollü yavaşlama bankacılık sektörüne de yansıdı. Bu dönemde performans ve verimliliğe odaklandık. 2012’de 60 yeni şube açtık. Bu dönemde 1224 yeni arkadaşımızı da aramıza kattık” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ABDULLAH GÜN26 Ekim 2015 01:14

    BEN 8 YIDIR CARDFİNAS KULLANIYORUM ŞAYET GARANTİ BANKASINA SATILIRSA MÜŞTERİSİ OLMAKTAN CIKARIM

  • mehmet06 Mart 2013 11:34

    soruyrum Alexandros Tourkoliase NBG nasıl nısan sonunda kadar sermayelendırılebıelcek.Yunan hukumetının NBG yı devir alması cok yuksek bır oran cunku nısan sonunda kadar aklıbasında bır plan sunamayacak NBG.tek ıhtımal ver yuzde 30 a yakıy bır FInansbank halka arzından gelecek gelıre guvenerek bu acıklamayı yapmıs olabılır bu yonde troyka ıkna edılmıs olabılır .

  • Sadık06 Mart 2013 09:23

    Finansbank Türkiye'de kar elde eden bankalardan birisi satılmaz tamamen belki ama yunanistan'daki krizlerden dolayı hisseleri satılabilir ilerleyen günlerde