BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFinans dünyasının yıldızlarından kritik uyarı----

Finans dünyasının yıldızlarından kritik uyarı

Finans dünyasının yıldızlarından kritik uyarı
30 Ekim 2023 - 17:46 www.finansgundem.com

Yükselen petrol fiyatları, artan jeopolitik riskler ve küresel ekonomiyi ilgilendiren birçok sorun Jamie Dimon, Elon Musk, Leon Cooperman gibi birçok yıldız ismi endişelendiriyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel ekonominin en önemli isimleri arasında sayılan Jamie Dimon, Elon Musk ve Ray Dalio gibi isimler son günlerde art arda ekonomiye dair karamsar yorumlarıyla dikkat çekti. Jeremy Grantham, Leon Cooperman, David Rosenberg gibi diğer ünlü isimlerde resesyon beklentilerini destekliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’nin yükselen kamu borcu, İsrail-Hamas savaşı ve Amerikalı tüketicilerinin nakit sıkıntısı çekmeye başlayacağı beklentileri ünlü isimlerin dikkat çektiği en ciddi sorunlar olarak öne çıkıyor.

Insider’ın haberinde küresel ekonominin en önemli isimlerinden bazılarının Amerikan ekonomisine ilişkin yorumları derlendi:

1. JPMorgan CEO’su Jamie Dimon:

"Bu, dünyanın on yıllardır gördüğümüz en tehlikeli dönem olabilir."

2. Tesla CEO’su Elon Musk:

“Bana kalırsa batık kredi durumuna düşecek epeyce zayıf halka var. Ticari gayrimenkul açıkça korkunç durumda. İşlerin kötü olacağını söylemiyorum, sadece olabileceğini söylüyorum. Makroekonomik koşullar fırtınalı olursa, en iyi gemiler bile zor zamanlar geçirecektir."

3. GDO’nun Kurucu Ortağı ve Uzun Vadeli Yatırım Stratejisti Jeremy Grantham:

"Tahminimce bir resesyon yaşayacağız. Hafif mi yoksa oldukça ciddi mi olacağını bilmiyorum. Ancak muhtemelen gelecek yılın derinliklerinde yaşanacak."

4. Rosenberg Research Başkanı David Rosenberg:

"Resesyonun ertelendiğini kabul etmeye hazırım. Ama raydan çıkmadı. Bu resesyon önümüzdeki birkaç yıl içinde değil, önümüzdeki birkaç çeyrekte gelecek. Yara aldım ama pes etmedim ve teslim olmaya istekli değilim."

5. Omega Advisors Başkanı Leon Cooperman:

"Petrol fiyatlarının, güçlü doların, sıkı para politikasının ve FED’in bizi resesyona iteceği görüşündeyim. Evimizi düzene sokmalıyız yoksa bir krize doğru gidiyoruz."

6. Goldman Sachs CEO’su David Solomon:

"Hala sıkılaştırma politikalarının gecikmeli bir etkisi olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki iki ila dört çeyrekte, sıkılaştırmanın etkisinin daha belirgin olacağını ve bazı alanlarda yavaşlamalar yaratacağını düşünüyorum. Ukrayna'daki savaş, Çin ile devam eden gerilimler ve şimdi de Orta Doğu'daki çatışma gibi dünya çapında jeopolitik gerilimlerde bir artış oldu. Genel risk seviyeleri, bir süredir gördüğümüzden daha yüksek.”

7. BlackRock CEO’su Larry Fink:

“Küresel terörizm gibi sorunlar çözülmezse, bu muhtemelen toplumun daha fazla güvensizlik anlamına gelir. Bu da daha fazla korku ve ekonomimizdeki daralmalara dair daha az umut göreceğimiz anlamını taşır.”

8. Blackstone CEO’su Stephen Schwarzman:

Zirveden geliyoruz ve aşağı inmeye başlıyoruz. Bu bana gelecek yılın belki de o kadar da harika olmadığını söylüyor. Ancak dibe vuracağız ve sonrasında tekrar yukarı çıkacağız."

9. Varlık yönetimi firması Simplify’ın Yönetici Ortağı Harley Bassman:

Çok sayıda şirketin 2024’te borçlarını daha pahalı faiz oranlarıyla yeniden finanse etmek zorunda kalacağını ve ortaya çıkacak krizin potansiyel etkilerinin altını çizen Bassman, “Sanırım bundan bir yıl sonra resesyon yaşayacağız” dedi.

10. Bridgewater Associates Kurucusu Ray Dalio

Ray Dalio yakın zamandaki bir açıklamasında önümüzdeki 10 yıl içerisinde bir dünya savaşının patlak verme olasılığını %50 olarak belirledi. Dalio, "Zaman ufkunu göreceğimiz para politikaları ve sonrası olarak ele alırsanız dünya çapında daha büyük etkileri olacaktır. Tüm dünyadaki eksikliklere bakarsanız bu konuda iyimser olmak zor" açıklamasında bulundu.

Magic Johnson, Forbes milyarderler listesine girdi

 

Güçlü dolar Asya’yı faiz artışına zorluyor

 

Piyasalar Fed'in Faiz kararına odaklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)