BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinans çalışanları ofise dönmek istemiyor----

Finans çalışanları ofise dönmek istemiyor

Finans çalışanları ofise dönmek istemiyor
18 Haziran 2020 - 15:07 www.finansgundem.com

Finans sektörü çalışanları zorlu ofis koşullarının ardından evde çalışma uygulamalarıyla ruh ve beden sağlıklarının daha iyi duruma geldiğini belirtiyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yönetici araştırmaları firması Sainty Hird & Partners Londra’daki 700’e yakın kıdemli finans çalışanı üzerinde yaptığı araştırmada yatırım bankası çalışanların çoğunluğunun evde çalışma uygulamalarıyla birlikte daha iyi bir ruh sağlığına kavuştukları belirtildi. Araştırmaya katılanların yarısından fazlası uzaktan çalışma uygulamaları sayesinde fiziksel ve ruh sağlıklarının geliştiğini söylüyor.

Financial News’in haberine göre finans çalışanlarının %42’si evdeki çalışma ortamından daha mutlu olduklarını belirtirken araştırmaya katılanların sadece beşte biri ruh sağlıklarının olumsuz yönde etkilendiğini açıklıyor. Varlık yöneticisi firmaları çalışanlarının %35’i ruh sağlıklarının olumlu yönde etkilendiğini belirtirken çalışanların %40’ı ise hiçbir şekilde etkilenmediklerini söylüyor.

Bulgular oldukça aydınlatıcı. Yatırım bankacıları finansal hizmet sektöründe uzun saatler boyunca çalışan ve salgının neden olduğu daralan bütçelerin stresini en fazla hisseden finansal hizmet çalışanları. Birçok bankacı kariyerleri boyunca ilk defa ev ortamında çalışmak zorunda kaldı.

Kıdemli banka çalışanları önceleri günde 16 saat çalışmak zorunda kaldıklarını ve müşteri toplantılarındaki artış ve gelişen takım iletişim araçları ile mücadele ettiklerini belirtiyor.
Bununla beraber Sainty Hird’ün araştırmasına katılanların %60’ı işleri ve hayatları arasındaki dengenin uzaktan çalışma uygulamalarıyla birlikte geliştiğini ve katılanların %53’ü evde çalışmanın metabolizmalarına iyi geldiğini belirtiyor.

Avrupalı bir yatırım bankasının baş yöneticisi çocuğunun kendi telefonunu kullanarak bir paylaşım yapması üzerine LinkedIn’den yapmak zorunda kaldığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Aile hayatı ile iş hayatının birleşmesi bazen eğlenceli olabiliyor fakat bu bir meydan okuma. Bu durumu desteklemeliyiz.”

Finans devlerine ırkçılık tehdidi

 

Finans çalışanlarına tuvalet izni bile yok

 

Pandemi sürecinde ekonomik kayıp 2008 krizini geçebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)